Ana SayfaGüncel‘2001: A Space Odyssey’ filmi yenilenmiş haliyle Cannes Film Festivali’nde

‘2001: A Space Odyssey’ filmi yenilenmiş haliyle Cannes Film Festivali’nde

HABER MERKEZİ – Stanley Kubrick’in bilim kurgu başyapıtı ‘2001: A Space Odyssey’, 50. yıl dönümünü kutlamak için orijinal 70 mm formatında yeniden beyaz perdeye aktarılacak. Film, 18 Mayıs’ta birçok seçkin sinemada gösterimlerinde izleyici ile buluşacak.

‘2001: A Space Odyssey’, 3 Nisan’daki 50. yıl dönümünü kutlamak için orijinal 70 mm formatında yeniden izleyici ile buluşacak.

Dağıtım şirketi Warner Bros tarafından yapılan basın açıklamasında, filmin orijinal kamera negatiflerinin kullanıldığı, negatiflerin sadece fotokimyasal tekniğiyle ve ilk kaydından bu yana ilk kez yenilendiği vurguladı.

Film, herhangi bir dijital müdahale, yeniden düzenlenmiş efekt ya da revizyonist bir kurgu içermiyor.

‘2001: A Space Odyssey’ filminin yenilenmiş halini 12 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nin Cannes Klasikleri Bölümü’nde yönetmen Christopher Nolan sunacak.

“‘2001: A Space Odyssey’i, ilk kez Londra’daki Leicester Square Theatre’da babamla görmüştüm” diyen Nolan: “Yeni nesil için bu analog deneyimi yeniden yaratmak ve Cannes Film Festivali’nde Kubrick’in şaheseri olan filmin 70 mm’lik yeni baskısını tüm analog görkemiyle sunmak bir ayrıcalık ve şereftir” diye ekledi.


Kaynak: artfulliving.com

Previous post
Öğretmenlerinin gözlemleri: İmam Hatip öğrencileri deizme kayıyor
Next post
Eren Keskin: Bu haksızlığı kabul etmiyorum