Ana SayfaGüncel3 çocuk dayı ve amcaları tarafından cinsel istismara uğradı, savcılık yayın yasağı getirdi

3 çocuk dayı ve amcaları tarafından cinsel istismara uğradı, savcılık yayın yasağı getirdi

HABER MERKEZİ – Batman’da 10, 13 ve 14 yaşındaki üç çocuğun amca ve dayıları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Savcılık olayla ilgili gizlilik kararı alırken, olay hakkında yayın yasağı getirildi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde 10, 13 ve 14 yaşlarındaki 3 çocuğun amca ve dayıları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

İstismar, çocukların kendi aralarında konuşmalarının aileler tarafından duyulmasıyla öğrenildi.

Ailelerin şikayeti üzerine Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Mart’ta başlatılan soruşturmaya gizlilik kararı verildi.

Bunun ardından savcı, delillerin toplanmamış olması, şüpheli ve arada akrabalık ilişkisinin bulunması, çocukların yaşlarının küçük olması nedeniyle ortaya çıkacak toplumsal infial sonucu meydana gelecek suçların önlenmesi, kamu düzeninin korunması, çocukların kişilik haklarının korunması ve güvenliği gerekçeleri ile yayın yasağı talep etti.

MA’da yer alan habere göre talebi değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, CMK’nın 157/1 maddesi gereğince soruşturmanın gizli devam ediyor olması nedeni ve “Delillerin toplanmamış oluşu ve şüphelinin basın organlarında kişilik haklarına saldırı ihtimalinin bulunması nedeniyle” yayın yasağı kararı aldı.

Kararda itiraz yolu açık bırakılırken kamuoyunu ilgilendiren haberler dışında her türlü haber yapılması soruşturma tamamlanıncaya kadar yasaklandı.

Previous post
Fatih Akın: Türkiye'de nefret ve ırkçılık kök salıyor
Next post
ABD kararını verdi: Suriye'den bir süre daha çekilmiyoruz