Ana SayfaGüncel6 gündür gözaltında tutulan gazetecilerden mesaj

6 gündür gözaltında tutulan gazetecilerden mesaj

HABER MERKEZİ – 6 gündür gözaltına tutulan iki gazeteciden Semiha Şahin, iyi olduklarını belirterek, “Özgür basın susmadı, susmayacak” dedi. Pınar Gayıp ise mesajında, “Gazetecilik suç değildir. Bunu bulunduğumuz her yerde haykırmaya devam edeceğiz” diye kaydetti.

İstanbul’da Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) editörü Semiha Şahin ile muhabirleri Adil Demirci ve Pınar Gayıp, 13 Nisan’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınmıştı.

Gazetecilerden Adil Demirci, dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Semiha Şahin ve Pınar Gayıp ise 6 gündür gözaltında tutulmaya devam ediyor.

“Özgür basın susmadı, susmayacak”

İki gazeteci avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

ETHA’da yer alan habere göre, Semiha Şahin mesajında “Bir kez daha söylüyoruz, hep söyleyeceğiz. Özgür basın susmadı, susmayacak” dedi. İyi olduklarını belirten Şahin, dayanışma içinde olan herkese selamlarını da iletti.

“Hakikati haberleştirdiğimiz için iktidarın hedefindeydik”

Pınar Gayıp da mesajında şunları belirtti:

“Çağırdıkları zaman ifade verebileceğimizi bildikleri halde gece yarısı uzun namlulu silahlarla kapımızı kırarcasına yine evimiz basıldı. Bu ilk değildi, daha önce Havva ve İsminaz da mesleklerini yaptıkları için bu hukuksuzluğa maruz kaldılar. Saraya biat etmeyen gazeteciler olarak gerçeğin peşinde koştuğumuz ve hakikati haberleştirdiğimiz için iktidarın hedefindeydik. Gazetecilik suç değildir. Bunu bulunduğumuz her yerde haykırmaya devam edeceğiz. Sevgi, özlem ve dayanışmayla.”




Önceki Haber
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Ok yaydan çıktı, seçimin Kasım 2019'da olamayacağı ortada
Sonraki Haber
'Hereditary'den yeni fragman