Ana SayfaGüncelAB: Türkiye’nin Afrin’e askeri harekatı, insani durumu daha zor hale getirdi

AB: Türkiye’nin Afrin’e askeri harekatı, insani durumu daha zor hale getirdi

HABER MERKEZİ – Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi’nin ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Afrin’e dönük askeri harekatı eleştirildi, “Harekat, insani durumu daha zor hale getirdi, yerel halkın yer değiştirmesine neden oldu” denildi. AB Bakanı Ömer Çelik ise yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye’deki gelişmeleri ele alan AB’ye üye 28 ülkenin dışişleri bakanları, Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e dönük operasyonun insani durumu daha zor hale getirdiğinin ifade edildiği bildiriyi kabul etti.

Sputnik’in haberine göre, kabul edilen ortak bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin askeri harekatı, insani durumu daha zor hale getirdi, yerel halkın yer değiştirmesine neden oldu. AB, başta Türk ordusunun harekatının ardından Afrin’de olmak üzere, Suriye’nin kuzeybatısındaki insani durumun kötüye gitmesinden derin endişe duyuyor ve sivil kuruluşlar için güvenli, engelsiz ve hızlı erişim sağlanmasının gerekliliğinin altını çiziyor.”

Türkiye’den tepki

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB dışişleri bakanlarının yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Açıklamanın “sorumsuzca” olduğunu savunan Çelik, “Siyasi ve insani hiçbir duyarlılık ve sorumluluk taşımayan bir açıklama bu” ifadesini kullandı.

Twitter’dan açıklamalarda bulunan AB Bakanı Çelik, “Siyasi ilkeler ve Suriye halkı için ayağa kalkması gereken sorumluluk yok AB açıklamasında. Sadece Türkiye karşıtlığı var. Siyasi ilkeleri ve vicdanı temsil eden Türkiye’ye karşı AB açıklaması duymaktan bıktık. Daha fazla milyonlarca mülteciyi barındıran Türkiye’ye karşı AB’nin Suriye’deki insani durum ve halka yardım konusunda hatırlatma yapması ise artık tam bir saçmalık ve bu durum artık bir AB trajedisine dönüşmüş durumda” diye konuştu.

Previous post
'Operasyonu doğru buluyoruz' demişti: Erdoğan'dan Suriye'ye harekât eleştirisi
Next post
Süryanilere ait manastır, 100 yıl sonra yeniden ibadete açıldı