Ana SayfaDünyaABD’li 66 senatörden Erdoğan’a Brunson mektubu: ‘Türkiye’ye karşı önlemler alınabilir’

ABD’li 66 senatörden Erdoğan’a Brunson mektubu: ‘Türkiye’ye karşı önlemler alınabilir’

HABER MERKEZİ – ABD’li 66 senatör Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye’de tutuklu olan rahip Brunson ile ilgili mektup yazdı. Senatörler mektupta dava nedeniyle “Türkiye’ye karşı bazı önlemler alınabileceğini” belirtilerek yaptırım uyarısında bulundu.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti’den 66 senatör, Türkiye’de hapiste tutulan ve bu haftaki duruşmasında tutuksuz yargılanma talebi kabul edilmeyen pastör Andrew Brunson’la ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Sputnik’in NBC’den aktardığı habere göre senatörler mektupta Brunson davası nedeniyle Türkiye’ye karşı bazı ‘önlemler’ alınabileceği uyarısında bulundu.

Mektupta Brunson ile ilgili iddianame için “meçhul suçlamalar, hayaller ve rastgele karakter karalamalarının saçma bir toplamı” ifadeleri kullanıldı.

“Brunson’ın Türk hükümetinin bazı unsurları tarafından siyasi rehin olarak alındığını, bunun iki büyük ülke arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar verdiğini” belirtilen mektupta, ABD’nin adaletin yerini bulması konusunda “sabırlı olduğu” ifade edildi.

Mektubun imzacılarından Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ile Demokrat Senatör Jeanne Shaheen ise Türk yetkilileri hedefleyen yaptırımlar için adım atacaklarını açıkladı. Senatörler Brunson’a karşı yöneltilen suçlamaları ‘uydurma’ ve tutukluluk halini “rehin alma” olarak tanımladı.


Trump’tan Türkiye’de tutuklu ABD’li rahip için mesaj: Ben ondan daha casusum


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dışişleri’nden ABD’nin seçim açıklamasına yanıt
Sonraki Haber
Türkiye 24 Haziran’da yine sandık başında: Kim ne diyor?