Ana SayfaGüncelAbdullah Gül: Geniş mutabakat oluşmadı, aday değilim

Abdullah Gül: Geniş mutabakat oluşmadı, aday değilim

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının odak noktasındaki isimlerden eski Cumhurbaşkanı Gül, bugün düzenlediği basın toplantısıyla 24 Haziran seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamalarına tepki gösterdiği Abdullah Gül’e eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise teşekkür etti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair tartışmalarla ilgili açıklamasını bugün yaptı.

Gül, konuya ilişkin İstanbul’da yaptığı basın toplantısında, “Geniş mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değil” dedi:

“Ne ben ne ailem herhangi bir arzu içinde değiliz. Bütün beklentimiz memleketin huzurlu, istikrarlı geleceğin güçlü olması. Hiçbir arzum, beklentim olamaz. Temel Bey’in çabalarını takdirle karşılıyorum. Geniş mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değil.”

Gül ayrıca kendisini eleştiren AKP’liler için “Onlara tavsiyem benimle ilgili sözlerini avuçlarının aralarına başlarını alarak bir mukayese etsinler, kendi bugünkü konumlarını gözden geçirsinler” ifadelerini kullandı.

Hükümet’ten Abdullah Gül’e yanıt

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geniş mutabakat sağlanmadığı için aday olmayacağını açıklayan Abdullah Gül’e yanıt verdi.

Bakan Gül, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Kardeşlik hukuku, vefa duygusu ve siyasi ahlak, ‘Kardeşim Gül’ hitabına, ‘Kardeşim Erdoğan’ mukabelesinde bulunmayı gerektirirdi” ifadelerini kullandı.

Arınç’tan Gül’e teşekkür

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise aday olmayacağını açıklayan Abdullah Gül’e teşekkür etti.

Arınç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İçeriden ve dışarıdan birçok saldırı altında olan devletimizi daha demokratik, daha müreffeh, daha adil bir geleceğe taşımak için çalışacak AK Parti kadroları üzerinden yapılacak hiçbir spekülasyonu kabul etmemiz mümkün değildi.

Bugün yaptığı açıklamayla bu düşüncelerimizi teyit eden 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e de teşekkürlerimi sunarım. Üzerimize düşen tek görev her iyi AK Partili’nin yapacağı gibi seçimlere kalan kısa süre içerisinde daha çok çalışmaktır.

Bundan sonra herkesin üslubuna dikkat ederek, birbirine karşı saygılı davranmasını ve gerginlikten kaçınmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tekrardan seçimlerin ülkemize huzur, refah ortamı getirmesini diliyorum.”