Ana SayfaEkolojiAkkuyu’da ‘nükleer’ yasakları: Eyleme ve bölgeye girişlere izin yok

Akkuyu’da ‘nükleer’ yasakları: Eyleme ve bölgeye girişlere izin yok

HABER MERKEZİ – Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Santrali’nin bugün yapılacak temel atma töreni öncesi kentteki tüm eylem ve etkinlikleri yasakladı. Valilik, santralin inşa edileceği Büyükeceli Mahallesi’ne girişleri de yasakladı.

Mersin’in Gülnar ilçesineki Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması plananlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin temelinin temeli bugün atılacak.

Mersin Valiliği temel atma töreni öncesi protestoları önlemek için eylem yasağı getirdi.

Bir gün boyunca her türlü eylem ve etkinliği yasaklayan valiliğin kararında “İlimizden ve çevre illerden protesto amacıyla gelecek olan grupların Büyükeceli Mahallesi gidişleri/girişleri valilik makamının 02/04/2018 tarih ve 2018/1419 sayılı olurları ile 03/04/2018 günü saat 19.00’a kadar yasaklanmıştır” denildi.

MA’da yer alan habere göre valilik bu karar kapsamında santralin inşa edileceği Büyükeceli Mahallesi’ne girişleri de yasakladı.

Santral inşasını protesto etmek için bölgeye gitmek isteyen Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyelerinin otobüsü polis tarafından engellendi.

Bunun üzerine platform üyeleri engellemeyi “Nükleer santral istemiyoruz” ve “Nükleere inat yaşasın hayat” sloganlarıyla protesto etti.

Grup üyeleri, polis engeline rağmen tören alanına ulaşmakta kararlı olduklarını ifade etti.

Previous post
TRT Haber'in eski koordinatörü Böken'e 9 yıl 9 ay hapis cezası
Next post
John Krasinski’nin ‘A Quiet Place’ filminden son fragman yayınlandı