Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü Ünal’dan ‘erken seçim’ yorumu: Danışıklı dövüş yok

AKP Sözcüsü Ünal’dan ‘erken seçim’ yorumu: Danışıklı dövüş yok

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin “erken seçim” çağrısına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Danışıklı bir dövüş söz konusu değil. Değerlendirmeler sonucunda gerekli ya da gerekli görülmez” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos 2018 tarihini vererek yaptığı “erken seçim” çağrısına ilişkin tartışma sürüyor.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, açıklamayı Bahçeli’nin yapmasının ardından gelen “danışıklı dövüş” eleştirilerine yanıt verdi.

Habertürk TV yayınında konuşan Ünal, “Danışıklı bir dövüş söz konusu değil. Değerlendirmeler sonucunda gerekli ya da gerekli görülmez” dedi.

Ünal şunları söyledi:

“AK Parti her zaman seçimlerin zamanında yapılması konusunda hassas olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Devlet Bahçeli’nin görüşmesini görmek gerekir. Bizim bir değerlendirme yapmamız doğru olmaz. İki parti görüşme sonrası yetkili organlarıyla bunu değerlendirecektir. Bahçeli’nin teklifini değerlendirmeyeceğimiz anlamına da gelmez. Liderlerden sonra parti organları da görüşecek. Cumhurbaşkanımız yarın milletvekilleriyle görüşecek. Ortada alınan bir karar yok. İktidar partisiyiz ince eleyip sık dokumalıyız.”

Erdoğan-Bahçeli görüşecek

Bahçeli’nin “erken seçim” çıkışı sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli ile bugün saat 13.30’da Saray’da buluşacaklarını açıklamıştı.