Ana SayfaGüncel“Baskı rejimleri avukatları özel olarak baskı altına alır”

“Baskı rejimleri avukatları özel olarak baskı altına alır”

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, tutuklu avukatlarla dayanışma için düzenlenen toplantıda, “Baskı rejimleri avukatları özel olarak baskı altına alır. Avukatları her dönem sindirmek isterler” dedi.

Tutuklu avukatlarla dayanışma amacıyla İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda toplantı düzenlendi.

“Savunmaya özgürlük” sloganıyla yapılan toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, İstanbul Barosu Başkanı avukat Mehmet Durakoğlu, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur, avukat Kemal Tunç, akademisyen Aslı Aydemir ve sanatçı Suavi katıldı.

Kısa bir sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan Mithat Sancar, şöyle konuştu:

“Bilinmelidir ki, hukukun olmadığı yerde hukukçuya ihtiyaç vardır. Baskı rejimleri avukatları özel olarak baskı altına alır. Avukatları her dönem sindirmek isterler. Onların varlığı büyük bir sıkıntıdır hele ki mücadeleci avukatların varlığı egemenler için kâbustur çünkü onların gözlerine baka baka ikiyüzlülüklerini en iyi anlatabilecek kişilerdir.

“Avukatların önemli ama görünmeyen rolleri var: 7 Haziran öncesi Mardin’de seçim hilelerini takip etmeleri için geniş bir hukukçu ekibi oluşturmuştuk. 50 civarında avukat vardı. 1 Kasım’a giderken bu sayı 12’ye inmişti. Referandumda ise 4 kişi ile çalıştık. Bu sadece Mardin için değil genel olarak tüm ülke için böyleydi. Demek ki avukatları devre dışı bırakmanın sadece mahkemelerdeki savunmaları aksatmak gibi görünen bir sebebi yok. Başka sebepleri de var. Bütün bu seçim hilelerini, ihlallerini, hatta seçim manipülasyonlarını çok daha rahat yapabilmek için bunu tercih ediyorlar. O nedenle de avukatlar hedeflenir. Yanlış anlaşılmasın; 7 Haziran’da 50 avukatken 16 Nisan’da 4’e düşmesinin sebebi korkup kaçmaları değil, onların yarısı şu an içerde.”

Previous post
HDP'li Burcu Çelik Özkan'a yeniden görülen davada 6 yıl hapis cezası
Next post
Fabrikada kimyasal sızıntı: 38 işçi hastaneye kaldırıldı