Ana SayfaGüncel‘Bayrak’ adlı oyuna ‘vatan sevgisi’ni anlatıyor diye gittiler, konu ‘kadına şiddet’ olunca salonu terk ettiler

‘Bayrak’ adlı oyuna ‘vatan sevgisi’ni anlatıyor diye gittiler, konu ‘kadına şiddet’ olunca salonu terk ettiler

HABER MERKEZİ – İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sergilediği kadına şiddet konulu ödüllü oyun ‘Bayrak’, turne için Tekirdağ’a gitti. Oyuna isminden dolayı Türk bayrakları ile gelen seyirciler, konusunun farklı olduğunu görünce salonu terk etti.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 13. Afife Tiyatro Ödülleri’nde başarılı yerli oyun yazarı dalında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü alan “Bayrak” adlı oyunla Trakya turnesine çıktı.

Tekirdağ’ın Ergene Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği etkinlikle sahnelenen oyununun ismi nedeniyle seyirciler salona, Türk bayrakları ve Atatürk baskılı tişörtler ile geldi.

Habertürk’ten Göksel Gürsoy’un haberine göre oyun başladıktan sonra ‘Bayrak’ın kadına şiddeti konu aldığını gören seyircilerin bazıları buna tepki göstererek salonu terk etti.

‘Biz vatan sevgisi sahnelenmesini bekledik’

Salonu terk edenler arasında oyunun ilçede sergilenmesini sağlayan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı ve Ergene Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayça Çevikelli de yer aldı.

Çevikelli oyunda ‘vatan sevgisinin’ işleneceğini sandıklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz oyunda vatan sevgisi, bayrak sevgisi sahnelenmesini beklerken, şiddet ve küfürle karşılaştık. Bayrak ismi bizi yanılttı. Bu yaşanandan dolayı tiyatro oyununu terk ettik. Salonda mecburen 300 kişiden yaklaşık 30 kişi kaldı.”

Previous post
'Yeniden diriliş başlattık' diyen Erdoğan: Yerleri parlamento değil
Next post
HRW'den Türkiye'ye: Afrin'deki gruplar çığrından çıktı, yağmayı durdurun