Ana SayfaGüncel‘Biri bize bu görüntüleri anlatsın’: CHP’li Tanal jardarmaların karıştığı şiddet olayının videosunu paylaştı

‘Biri bize bu görüntüleri anlatsın’: CHP’li Tanal jardarmaların karıştığı şiddet olayının videosunu paylaştı

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabı üzerinden Urfa’da bir grup jandarmanın bir kişiyi coplarla darp ettiği görüntüleri yayımladı. Tanal, duruma “Biri bize bu görüntüleri anlatsın” diye tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Twitter hesabı üzerinden bir grup jandarmanın bir kişiyi coplarla darp ettiği görüntüleri yayımladı.

Tanal videoyu, Adalet Bakanlığı, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi ilgili kurumları etiketleyerek “Yer Şanlıurfa /Harran; Aydınlar köyü/ Bu görüntüler ne anlama geliyor. Biri bize bu görüntüleri anlatsın” notuyla paylaştı.

Tanal’ın paylaşımı şöyle:

Soruşturma başlatıldı

Şanlıurfa Valiliği şiddet olayıyla ilgili müfettiş aracılığıyla soruşturma başlattıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “25.04.2018 tarihinde ilimiz Harran ilçesi Aydınlar Mahallesi mevkiinde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki grup arasında meydana gelen taşlı ve sopalı saldırı olayına müdahaleye giden Jandarma Görevlileri mukavemetle karşılaşmış ve ardından arbede yaşanmıştır. Kısmen sosyal medyaya yansıyan olay ile ilgili görüntüler üzerine Valiliğimizce talep edilen Müfettişler aracılığıyla idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca halen 4 şahsın gözaltında tutulduğu olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir” denildi.