Ana SayfaÇalışma YaşamıBirleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan 1 Mayıs açıklaması

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan 1 Mayıs açıklaması

HABER MERKEZİ – Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, yaptığı açıklamayla bu yıl 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını duyurdu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını açıkladı.

Konfederasyonun, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Zulme ve sömürüye karşı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günün’de, uluslararası birliğin, mücadelenin ve dayanışmanın bir parçası olan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz. Taksim’de kol kola, Türkiye’de omuz omuza olmaya davet ediyoruz.”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı almıştı.

Sendika ve meslek örgütleri, aldıkları karar doğrultusunda İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını açıklamıştı.

HDP ve HDK Taksim’de bildiri dağıttı

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) il bileşenleri, “Newroz’dan 1 Mayıs’a yine de geleceğiz” sloganıyla Taksim Kazancı Yokuşu’nda dağıttıkları bildiriyle 1 Mayıs’a çağrı yaptı.

Bildiri dağıtımından önce kısa bir açıklama yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, bütün demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerle birlikte 1 Mayıs örgütlenmesini başlattıklarını belirterek, “Çalışmalarımızı Kazancı yokuşunda başlatmamızın nedeni, 1977 1 Mayıs’ında yitirdiğimiz yoldaşlarımızı yeniden hatırlamaktır. Taksim Meydanı 1977 katliamıyla 1 Mayıs alanına dönüşmüştür. Yıllardır Taksim Meydanı işçilere, emekçilere kapalı. Buna rağmen simgesel olarak 1 Mayıs çalışmamızı buradan başlatıyoruz” diye konuştu.