Ana SayfaGüncelBodrum’da Yılmaz Güney Akademisi kuruluyor

Bodrum’da Yılmaz Güney Akademisi kuruluyor

HABER MERKEZİ – Bodrum’da Yılmaz Güney’in adını yaşatmak ve yeni oyuncular yetiştirmek amacıyla sanatçının isminin verildiği bir akademinin kurulması kararlaştırıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yılmaz Güney adına bir akademi kurulması için adım atıldı.

Akademi, 1970’li yıllardan itibaren Güney’in yanında hem asistanlık hem de yönetmen yardımcılığı yapan Muhammet Arslan öncülüğünde kurulacak.

12 – 15 derslik olacağı belirtilen Akademi’nin diğer kurucu üyeleri ise Bodrumlu turizmci Nihal İmbat, Zülfikar Sezer ve Arslan’ın film yapımcısı eşi Esra Arslan.

Akademi’nin kurulmasının planladığı arsada incelemeler yapan ekipten Arslan, Yılmaz Güney’e duyduğu vefa borcunu ödemek istediğini belirtti.

‘Güney’in sinemaya kazandırdığı evrenselliği yaşatacağız’

DHA’ya konuşan Arslan, burada Türkiye sinema ve tiyatrosunun önemli isimlerinin ders vereceğini kaydetti ve şunları söyledi:

“Genç yeteneklere ders verecek, geleceğin Yılmaz Güney’lerini yetiştireceğiz. 15 yaşından itibaren Güney’in yanındaydım. O’nun Türk sinemasının kazandırdıklarının ne yazık ki devamı gelmedi, getirilemedi. İşte biz O’nun bıraktığı yerden devam etmek istiyoruz. Güney’in enternasyonal kişiliğini, sinemaya kazandırdığı evrenselliği yaşatacağız. Bu konuyla ilgili hiçbir ticari beklentimiz yok. Konuyla ilgili Yılmaz Güney’in eşi Fatoş hanımla da görüştük. O da bize destek vereceğini ve çok olumlu yaklaştığını söyledi. Akademinin inşaatına en kısa zamanda başlayıp, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak projeyi 1 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”