Ana SayfaGüncelBoğaziçili öğrencilerin ailelerinden çağrı: Kötülüğe karşı iyiliğin yanında birlikte olalım

Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden çağrı: Kötülüğe karşı iyiliğin yanında birlikte olalım

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve tutuklanan 10 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin ailesi kamuoyuna “Kötülüğe karşı iyiliğin, zorbalığa karşı aklın yanında bizlerle birlikte olun” çağrısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart’ta “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve baskınlarla gözaltına alınan 15 öğrenciden 10’u tutuklanmıştı.

Tutuklanan öğrencilerin aileleri yarın saat 12.00’da İstanbul Tabip Odası’nda konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

Basın toplantısına çağrı için açıklama yayımlayan aileler kamuoyuna “Kötülüğe karşı iyiliğin, zorbalığa karşı aklın yanında bizlerle birlikte olun” çağrısı yaptı.

Ailelerin açıklaması şöyle:

“Bizler tutuklanan, gözaltına alınan, haklarında disiplin soruşturmaları yürütülen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleriyiz.

Hepinizin yakından takip ettiği gibi uzun bir gözaltı süresinin sonucunda çocuklarımızın 10’u tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır. Ne yazık ki gözaltına alma girişimleri hala devam etmektedir.

Çocuklarımız yaşamları boyunca okullarının en başarılı öğrencileri oldular. Uzun ve yorucu bir dönemin sonunda Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandılar.

Mühendislik, matematik, fizik, siyaset bilimi, felsefe, eğitim gibi çeşitli alanlarda öğrenimlerini sürdürüyorlar. Şunu hiç abartmadan söyleyebiliriz hepsi alanlarının en gözde öğrencileridir. Yine hepsi iyiliğin, güzelliğin, sanatın, bilimin genç öncüleridir.

Ancak gençlerimiz okullarında olması gerekirken haksız bir şekilde Bakırköy ve Silivri Cezaevlerinde tutulmaktadırlar.

Sizleri kötülüğe karşı iyiliğin, zorbalığa karşı aklın yanında bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.

Bu doğrultuda, 10 Nisan Salı günü saat 12’de İstanbul Tabip Odası’nda aileler adına yapacağımız açıklamada yanımızda olmanız bizi güçlü kılacaktır.”

 

Previous post
'Karanlıktan umuda, umuttan özgürlüğe' – Bahadır Altan
Next post
10 günde 42 film: Londra Kürt Film Festivali 'Çirkin Kral Efsanesi' ile başlıyor