Ana SayfaGüncelDamat, “Erdoğan’a hakaret”ten tutuklanınca: Diyarbakır’da inadına ‘damatsız düğün’

Damat, “Erdoğan’a hakaret”ten tutuklanınca: Diyarbakır’da inadına ‘damatsız düğün’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da evlilik hazırlığı yapan Rohat Akboğa, evleneceği kadını kuaförden alıp kına törenine giderken aracı durdurularak gözaltına alındı, cezası onaylandığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi. Aileler ise yaşananlara rağmen düğünü damatsız yapma kararı aldı: “Adliyede yaptığımız görüşmede düğünün yapılmasını istedi ve biz de inadına düğünü yaptık.”

Diyarbakır’da evlilik hazırlıkları yapan Rohat Akboğa, 5 Nisan günü kına gecesine gitmek üzere evleneceği Sara Başak’ı kuaförden aldıktan sonra özel harekat polisleri tarafından durduruldu.

Gözaltına alınıp doğrudan Diyarbakır Adliyesi’ne götürülen Akboğa, hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettiği iddiasıyla açılan davada verilen 3 yıl 9 ay cezanın onanması nedeniyle Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Ancak damadın tutuklanması ne kına gecesinin düzenlenmesine ne de düğünün yapılmasına engel olabildi.

“İnadına düğün yaptık”

Adliyeden çıkan aile kına gecesi düzenledi, dün akşam da tüm davetlilerin katılımıyla halay ve alkışlarla ‘damatsız düğün’ yaptı.

Kuaförden Bağlar ilçesindeki düğün salonuna süslenen gelin arabasıyla gelen Sara Başak’ı salondaki aile ve arkadaşları zılgıt ve alkışlarla karşıladı.

Düğünde davetliler çalan müzik eşliğinde halay çekti, gelin ve damadın oturma yerinde boş kalan sandalyeye tutuklanan damadın ceketi asıldı.

Sara Başak, ‘damatsız düğün’ hakkında MA’dan Lezgin Akdeniz ve Devran Toptaş’a konuştu.

Başak, eşinin tutuklanmasının kendisini üzmesine rağmen “inadına” düğün yaptıklarını söyledi:

“Bu mutlu günümüze tahammül edemediler. Tutuklamayı bilinçli bir şekilde kına gecesinde yaptılar. Adliyede yaptığımız görüşmeden düğünün yapılmasını istedi ve biz de inadına düğünü yaptık.”

Sosyal medya paylaşımları suç sayıldı

Akboğa’nın ceza almasına neden olan davada Silopi’de sokağa çıkma yasakları döneminde öldürülen ve cenazesi 7 gün yerde kalan Taybet İnan ve Şırnak’ta yaralı halde öldürüldükten sonra panzer arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik ile ilgili yaptığı paylaşımlar “örgüt propagandası” sayıldı.

Akboğa’nın 2012 yılından bu yana sosyal medyada yaptığı 27 paylaşım ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hakaret” olarak kabul edildi.

Yerel mahkemenin verdiği toplam 3 yıl 9 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nce onaylanınca kesinleşmiş oldu.

Previous post
ABD'de cinsel tacizle suçlanan vekil istifa etti
Next post
Yasemin Çakal'ın İstinaf duruşması 9 Nisan'da