Ana SayfaDünyaDavid Harvey ve Noam Chomsky dahil onlarca isimden “Rojava’yı savunma” çağrısı

David Harvey ve Noam Chomsky dahil onlarca isimden “Rojava’yı savunma” çağrısı

HABER MERKEZİ – Aralarında ABD’li düşünür Noam Chomsky ve Marksist düşünür David Harvey’in de olduğu çok sayıda akademisyen ve yaşam savuncusu, uluslararası topluma ve ABD’ye Türkiye’nin operasyon tehdidinde bulunduğu Kuzey Suriye’nin savunulması için çağrıda bulundu. Çağrı metninde, “Türkiye kendi Kürtleriyle müzakereyi yeniden başlatmaya ve vatandaşlarına demokratik haklar vermeye istekli olana kadar bölgede uzun vadede barış olamaz” denildi.

ABD’li dil bilim profesörü Noam Chomsky ve Marksist düşünür David Harvey’in de aralarında bulunduğu akademisyen ve yaşam savunucuları, Türkiye ve ÖSO gruplarının 20 Ocak’ta başlattığı askeri operasyonla 58 sonra girebildiği Afrin’in de içinde yer aldığı Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu için çağrı metni yayınladı.

NY Books’ta yayınlanan “Rojava’yı savunmak için çağrı” başlıklı yazıda, Afrin’i terk etmek zorunda bırakılanların çadır kentler ve açık alanlarda temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda yaşadıkları belirtilirken, uluslararası kamuoyuna ve ABD’ye çağrı yapıldı.

“Biz imzacılar, bu yeni krize ve Afrin’in destek çağrısına dikkat çekmek için oluşturulan küresel kampanyanın bir parçası olarak Rojava için Acil Komite’yi kuruyoruz” denilen çağrıda şu ifadeler yer aldı:

…ABD’nin tepkisiz kalmasından cesaretlenen Erdoğan, askeri kampanyasını Suriye’nin içine, Minbiç’e ve hatta Irak Kürdistanı’na taşımakla tehdit ediyor. Bu kampanyanın birçok yönden IŞİD’e yarar sağlıyor olduğu açık. Bu çılgınlığı durdurmak için Türkiye birliklerini ve vekil milislerini Kürt Suriyesi’nden çekene dek ekonomik, diplomatik ve askeri olarak izole edilmelidir. Türkiye kendi Kürtleriyle müzakereyi yeniden başlatmaya ve ifade özgürlüğü, siyasi parti kurabilme ve misilleme olmaksızın seçimleri kazanabilme hakkı dahil olmak üzere vatandaşlarına demokratik haklar vermeye istekli olana kadar bölgede uzun vadede barış olamaz.

Rojava için Acil Komite, ABD hükümetine şu çağrıyı yapmaktadır:

  • Türkiye’nin liderliğine ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanması
  • NATO ülkelerinden Türkiye’ye yapılan silah teslimatı ve satışına ambargo
  • Suriye barış müzakerelerinde Rojava’nın temsiliyetinde ısrarcı olmak
  • Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) askeri desteğin sürdürülmesi

Şu ana kadarki imzacıları görmek için tıklayınız.


Gazete Karınca
Previous post
Bir vekil aday adayının portresi
Next post
'Maske ve Bayrak': Tahrir'den Gezi'ye “meydan hareketleri”