Ana SayfaGüncelDeizm Bahçeli’nin de gündeminde: ‘İmam Hatiplilerin bu kategoriye alınması düşündürücü ve sarsıcı’

Deizm Bahçeli’nin de gündeminde: ‘İmam Hatiplilerin bu kategoriye alınması düşündürücü ve sarsıcı’

HABER MERKEZİ – İmam Hatip öğrencileri dahil gençlerin son dönemde ‘deizm‘e yöneldiği yönündeki tartışmaya dahil olan MHP lideri Bahçeli, “İmam Hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması düşündürücü ve sarsıcıdır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplatısında yaptığı konuşmada darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan 20 aydır devam eden Olağanüstü Hal’e (OHAL) değindi ve İmam Hatip öğrencileri dahil gençlerin son dönemde ‘deizm‘e yöneldiği yönündeki tartışmaya dahil oldu.

Bahçeli, OHAL’e son verilmemesini savunarak, “Normal şartlarda değiliz ki OHAL’i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL’e son verelim” dedi ve ekledi:

“OHAL’in devamı önemlidir. OHAL’i kaldırmaya teşebbüs veya buna teşvik cinayettir.”

MHP lideri, OHAL’in sürmesini ise “milli bir zorunluluk” olarak nitelendirdi.

Deizm konusu

Tanrı tanımaz olmayan ancak dinleri reddeden bir dünya görüşünü ifade eden deizmi de gündemine alan Devlet Bahçeli, “İmam Hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması düşündürücü ve sarsıcıdır” dedi.

Bahçeli şöyle konuştu:

“Konya İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün bazı derneklerle birlikte düzenlediği ‘Gençlik ve İnanç’ çalıştayının sonuç bildirgesinde, hepimizi tedirgin eden bir tespit yapılmıştır. Buna göre Türk gençliği deizme kayıyormuş, yani Allah’a inanan dine inanmayan bir gençlik doğuyormuş. Hangi delil ve tespitlerle böylesi bir kanaat uyandı. Bize göre belirsizdir. İmam Hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması düşündürücü ve sarsıcıdır.”


Konu AKP’nin gündeminde: Külünk’e göre ‘gençleri bekleyen yeni tehlike deizm’

Öğretmenlerinin gözlemleri: İmam Hatip öğrencileri deizme kayıyor

Previous post
İktisatçı Alp Altınörs değerlendirdi: Teşvik değil, burjuvaziye patronaj projesi
Next post
MİT, Gabon’da da operasyon düzenledi