Ana SayfaGüncel‘El kol hareketini, AK Parti Başkanı’na yapabilirsin ama Cumhurbaşkanı’na yapamazsın’

‘El kol hareketini, AK Parti Başkanı’na yapabilirsin ama Cumhurbaşkanı’na yapamazsın’

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te dün yaşanan tartışmaya dair yeniden CHP’li Özgür Özel’i hedef alarak, “Sen bu el kol hareketini; yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı’na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na yapamazsın” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

23 Nisan’a özel TBMM Genel Kurulu’nda yapılan dünkü oturuma ilişkin konuşan Erdoğan, “Dün Meclis Genel Kurulu’nda şahit olduğumuz görüntüleri asla tasvip etmediğimi burada bir kez daha ifade etmek isterim” dedi ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i bir kez daha hedef aldı.

Özgür Özel’in ismini telafuz etmeden açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor konuşma hakkı yok oradan bol bol sallıyorsun edepsizce ve el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini; yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı’na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na yapamazsın. Onun için bir defa haddini bileceksin. Ama bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dün oradaki (Genel Kurul’daki) gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti. Cumhurbaşkanı’na hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkumdur.”

Meclis’te ne oldu?

Meclis’te 23 Nisan’a özel oturumda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum. Bu meclisin yetkilerini birileri el kaldırarak bir insana veremez” sözlerine AKP tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasına atıfta bulunarak “Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır” dedi.

Elitaş’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel de tartışmaya dahil olarak, “Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar geliyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz Tüneli’ne saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz Tüneli’nde geçirmiştir” diye konuştu.

Özel’e sert karşılık veren Başbakan Yıldırım ise, “O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, Başbakan, uçaklara bu alçakları vurun demiştir” ifadesini kullandı.

Yaşanan tartışma için “Tek kelime ile rezalet” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli ile birlikte salonu terk etti.

Erdoğan’ın oturumu terk etmesi İYİ Parti Milletvekili Okutan’ın kürsüye gelmesinden hemen önce gerçekleşti.


Erdoğan: Aşağıda olsaydım CHP’li Özel’e ağzının payını verirdim

CHP’li Özel’den kendisine ‘Ağzının payını verirdim’ diyen Erdoğan’a yanıt