Ana SayfaGüncelErdoğan: Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz, Fransa’da da olacak

Erdoğan: Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz, Fransa’da da olacak

HABER MERKEZİ – Almanya’da bir aracın kalabalığın içine girdiği olaydan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te Kuzey Suriye heyeti ile bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a tepki gösterdi, “İşte bak Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa’da da olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli 6. Olağan İl Kongresi öncesi toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada bir kez daha Fransa’yı hedef aldı.

Almanya’nın Münster kentinde bir aracın kalabalığın içine girmesi ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan olaydan bir süre sonra konuşan Erdoğan, “Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa’da da olacak” dedi.

NTV’de yer alan habere göre Erdoğan, şöyle konuştu:

“Fransa, teröre yardakçılık yapıyorsun, destek veriyorsun ve ondan sonra teröristleri Elize Sarayı’nda da ağırlıyorsun. Bunların hesabını veremeyeceksiniz, ondan sonra bu terör belasından da kurtulamayacaksınız. İşte bak Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa’da da olacak. Batı bu teröristleri besledikçe batacaksınız.”


Almanya’da bir araç kalabalığın içine girdi: En az 4 kişi hayatını kaybetti


Daha önce hedef almıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Mart’ta AKP İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşma da Paris’te Kuzey Suriye heyeti ile bir araya gelen ve Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında “arabuluculuk yapmak istediğini” belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tepki göstermişti.

Macron’un görüştüğü Kuzey Suriye heyeti için “terörist” diyen Erdoğan, Macron’un ‘arabuluculuk’ teklifine şu sözlerle tepki göstermişti:

“Bu tavrından sonra Fransa’nın hiçbir terör örgütünden, hiçbir teröristten, hiçbir terör eyleminden şikayetçi olma hakkı kalmamıştır. Ortaya çıkacak sorunların hesabını Fransa’ya vermenin hazırlığında olmalılar. Bizim bu konuda şakamızın olmadığını anlamaları için daha ne söylememiz gerekiyor. Şimdi evlerine dönen profesyonel teröristlerle ne yapacaklarını kara kara düşünüyorlar. PYD konusunda yaşayacakları durum da farklı değil. Teröristler Fransa’nın bu politikasından aldıkları cesaretle oraya doluştuklarında ümit ediyoruz ki bizden yardım istemeye kalkmazlar.”

Previous post
Silopi'de bir kadın ve çocuğuna zırhlı araç çarptı
Next post
Yönetmen Andrey Tarkovsky ile "Stalker" üzerine