Ana SayfaGüncelErdoğan: Hükümeti kurduktan sonra hemen OHAL’i kaldırdık

Erdoğan: Hükümeti kurduktan sonra hemen OHAL’i kaldırdık

HABER MERKEZİ – Hükümeti kurduktan sonra hemen OHAL’i kaldırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “O dönemki OHAL ile bugünkü OHAL’in alakası yok. Hak ve özgürlükler konusunda herhangi bir kısıtlama yok” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da partisinin il kongresine katıldı.

Bir grup sanatçı ile sınıra yaptıkları ziyarete değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi biz son Hatay’daki kongremizden sonra biliyorsunuz sınıra gittik, Reyhanlı’ya ve orada İbrahim Tatlıses coştu. Yaylalar biliyorsunuz askerin türküsü, ama o yaylalarda bırakmadı, ‘Afrin’i dolaş gel’ dedi. Orada da bırakmadı, ‘Mümbiç’i dolaş da gel’ dedi. Kardeşlerim evvel Allah biz önce Fırat Kalkanı ile bir adım attık. Fırat Kalkanı’ndan sonra Afrin ile ilgili adımımızı attık mı? Ne dedik, durmak yok. Mazlumların ahını dindirene kadar devam.”

‘O dönemki OHAL ile bu bugünkü OHAL’in alakası yok’

Türkiye’nin geçmişte demokrasi, özgürlük ve ekonomik anlamda çok zorluk çektiğini kaydeden Erdoğan, göreve gelir gelmez Olağanüstü Hal’i (OHAL) kaldırdıklarını söyledi.

Geçmişteki ve bugünkü OHAL’i kıyaslayan Erdoğan şunları ifade etti:

“15 yıl önce teslim aldığımız Türkiye’yi biliyorsunuz partimizi kurduktan sonra buradaki dostlarımıza bizden ne istiyorsunuz dedik ‘OHAL’i kaldırın başka bir şey istemiyoruz’ dediler. O dönemki OHAL ile bugünkü OHAL’in alakası yok. Hak ve özgürlükler konusunda herhangi bir kısıtlama yok. O günkü OHAL vatandaşımızın günlük yaşamını çok etkiliyordu. Hükümeti kurduktan sonra hemen OHAL’i kaldırdık. Ardından tarihi reformları bir bir hayata geçirdik. Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırdık. Ülkemizde hala kimin ne sorunu varsa kimin ne sorunu ortaya çıkacaksa mücadele etmek bizim görevimizdir. Demokrasi ve özgürlük yolculuğumuz birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısıdır.”