Ana SayfaGüncelErdoğan: İstanbul’daki okulların bahçelerinin altına otopark yapalım, gelir kaynağı olur

Erdoğan: İstanbul’daki okulların bahçelerinin altına otopark yapalım, gelir kaynağı olur

HABER MERKEZİ – Ünlü isimlerle yaptığı sınır karakolu ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e dönük operasyona değindi ve “Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz” ifadesini kullandı. Ayrıca 16 yıldır sürdürdükleri eğitim sistemi için, “Bazı yerlerde bir tıkanıklık, eksiklik var” diyen Erdoğan, İstanbul’daki okulların bahçelerinin altına otopark yapılması önerisinde bulundu.

İstanbul’da yapımı tamamlanan okulların açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik operasyona ilişkin açıklamalarda, eğitim konusunda önerilerde bulundu.

“Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz” mesajı

Afrin’e dönük harekâta değinen Erdoğan, “Oraya ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik ve gittik” dedi ve “Yeni hedefleri sürekli olarak, her an duyabilirsiniz” mesajı verdi.

Erdoğan ayrıca Şengal için de “kimseden icazet beklemediklerini” dile getirdi.

“Eğitimde tıkanıklık var” itirafı, “Okulların altına otopark” önerisi

16 yıldır sürdürdükleri eğitim alanında istenilen seviyeye ulaşılamadığını söyleyen Erdoğan, “Devlet diğer hizmetlerden, yatırımlardan kısarak eğitim ve öğretime bunca kaynak aktarırken ortaya çıkan netice bununla mütenasip görünmüyor. Demek ki bazı yerlerde bir tıkanıklık, eksiklik var” dedi.

Konuşmasında sınav sistemlerini de eleştiren Erdoğan, “Sınav bir amaç değil, araçtır” dedi ve ekledi:

“Tamamen sınav kazanmaya yönelik bir sistemde arzuladığımız eğitime yer kalmaz. TEOG meselesi de bundan dolayı. Biz TEOG’la okumadık ya. Bu yükleri şöyle bir kenara bırakalım. Artık rekabetin alanı hikmetle yoğrulmuş bilginin bizatihi kendisi haline gelir.

Tarihini hiç bilmeyen veya yanlış bilen, kültürünün zenginliğinden bihaber, medeniyetinin ışığından nasibini almamış bir gencimizi geleceğimizin teminatı olarak göremeyiz.”

Erdoğan ayrıca İstanbul’daki okulların bahçelerinin altına otopark yapılması önerisinde de bulundu:

“Okulların bahçelerinin altına otoparklar yapalım. Hem mahallelinin park sorunu ortadan kalkar, hem okullar için gelir kaynağı olur. Araç sahipleri de hırsızlık endişesi taşımaz.”