Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘kimyasal saldırı’ açıklaması: Bedelini ağır ödeyecekler

Erdoğan’dan ‘kimyasal saldırı’ açıklaması: Bedelini ağır ödeyecekler

HABER MERKEZİ – Suriye rejiminin kimyasal saldırı düzenlediğinin iddia edildiği Duma’da yaşananları lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu katliamı yapanlar bunun bedelini ağır şekilde ödeyecektir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında, Doğu Guta’nın Duma bölgesinde Suriye rejiminin kimyasal saldırı düzenlediği iddialarına değindi.

Erdoğan, Rusya ve İran ile Ankara’da yapılan üçlü Suriye zirvesinden söz ederken, “Doğu Guta ve Duma’ya burada değinmem lazım, katliamdan sorumlu olan herkes bedelini ağır ödeyecek” dedi.

Katliamı yapanları lanetlediğini de ifade eden Erdoğan, “Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun bedelini ağır şekilde ödeyecektir. Bununla ilgili görüşme ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dün Sayın Putin ile görüştüm, bugün ve yarın da devam edecek” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Doğu Guta’yı kontrolü altında tutan silahlı gruplar ve bunlara yakın yardım kuruluşları, Cumartesi akşamı Suriye ordusunun kimyasal saldırı düzenlediğini ve en az 70 kişinin ölümüne yol açtığını iddia etmişti.

Suriye rejimi ise iddiaların doğru olmadığını savunmuştu.

Rusya da Duma bölgesinde Suriye rejiminin kimyasal saldırı düzenlendiğine dair iddiaları destekleyecek herhangi bir kanıt bulunamadığını belirtmişti.

ABD ve Fransa ise, kimyasal saldırı iddialarının ardından “ortak ve güçlü bir karşılık” verme tehdidinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump da dün yaptığı açıkalamda, Suriye’de “masumlara yönelik hain saldırıyı” kınadığını ve Suriye konusunda 24 ile 48 saat içerisinde “önemli kararlar” alacaklarını belirtmişti.


Erdoğan’dan MİT’in Gabon’da düzenlediği operasyona ilişkin açıklama