Ana SayfaGüncelEren Keskin: Bu haksızlığı kabul etmiyorum

Eren Keskin: Bu haksızlığı kabul etmiyorum

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin eski eş genel yayın yönetmeni olduğu için hapis ve para cezası verilen Eren Keskin, “Bu haksızlığı kabul etmiyorum. Mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, avukat Eren Keskin’e kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin eş genel yayın yönetmenliği yaptığı için verilen hapis ve para cezalarını protesto amacıyla basın toplantısı düzenledi.

“Eren Keskin’in yanındayız” pankartlarının açıldığı toplantıya İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, siyasetçi Akın Birdal, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Sözcüsü Hakkı Boltan, gazeteci ve yazarlar Tuğrul Eryılmaz, Ümit Kıvanç, Murat Çelikkan, oyuncu Nur Sürer, sanatçı Eylem Aktaş, İHD yöneticileri, Cumartesi Anneleri, İstanbul LBGTİ-Dayanışma Derneği, Gözaltında Cinsel Şiddete Karşı Hukuki Yardımlaşma Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı yöneticileri, geçtiğimiz günlerde el konulan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Avukat Özcan Kılıç’ın müvekkili hakkındaki davalara dair bilgileri paylaşmasının ardından Eren Keskin söz aldı.

Keskin, insan hakları savunucusu olduğunu ve siyasete girmeyi reddettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hep insan hakları savunucusu olarak kaldım. Hep ifade özgürlüğü mücadelesi verdim. Daha önce de hakkımda, Kürdistan kelimesini kullandığım için defalarca davalar açıldı, cezaevinde yattım. Bu gazetenin genel yayın yönetmenliğini kabul etmemin nedeni şudur: Ben her zaman 77 yaşında devletin gizli güçleri tarafından öldürülen Musa Anter’e, küçücük bir çocukken sırtından vurularak sakatlanan, yurt dışında tedavi olmak zorunda kalan ve intihar eden Burhan Karadeniz’e, küçücük yaşta öldürülen Ferhat Tepe’ye ve onlar gibi birçok insana borcum nedeniyle, kendimi borçlu hissettiğim için, bu gazete onların gazetesi olduğu için ve bu gazetenin yayın özgürlüğünü savunduğum için bu gazetenin künyesinde ismimin yazılmasını gönüllü olarak kabul ettim. Benim başladığım sırada devletin ‘barış süreci’ adını verdiği süreç başladı. Bu süreç içerisinde bu gazeteye hiç dava açılmadı. Ne zamanki ‘barış süreci’ denilen süreç sona erdi, bombardıman gibi davalar başladı. Önceleri ifadeye gider, savcılar ifademizi alırdı ve hiçbir sorun yoktu. Ama bir süre sonra savcılar bana ‘bakın avukat hanım artık tutuklama isteyeceğiz’ demeye başladılar. Sonra benim adım çıkarıldı.”

Yurt dışı yasağı olduğunu belirten Eren Keskin, hakkında 12 yıl hapis cezası ve 456 bin TL para cezası verildiğini hatırlattı.

Yurt dışına çıkmayacağının altını çizen Keskin, birçok ülkeden iltica talebi aldığını da söyledi.

Eren Keskin, “Bunu yapmak istemiyorum. Tek düşüncem annem ve kedilerim. Bu haksızlığı kabul etmiyorum. Mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

Previous post
'2001: A Space Odyssey' filmi yenilenmiş haliyle Cannes Film Festivali'nde
Next post
Kamuoyu araştırma şirketi AKAM’ın koordinatörü Özkiraz hakkında gözaltı kararı