Ana SayfaGüncelFatih Akın’ın ‘Paramparça’ filmine 2 ödül birden

Fatih Akın’ın ‘Paramparça’ filmine 2 ödül birden

HABER MERKEZİ – Berlin’de düzenlenen Alman Film Ödülleri’de Fatih Akın, ‘Paramparça’ filmiyle ile En İyi Film dalında Gümüş Lola ve En İyi Senaryo dalında Altın Lola’nın sahibi oldu.

Yönetmen Fatih Akın, Berlin’de düzenlenen Alman Film Ödülleri’nde 2 ödül birden kazandı.

Akın, ‘Paramçarça’ filmiyle, En İyi Film dalında Gümüş Lola ve Hark Bohm ile birlikte yazdığı senaryoyla En İyi Senaryo dalında Altın Lola kazandı.

Başrollerini Diane Kruger ve Numan Acar’ın paylaştığı film, Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan, bombalı saldırıda eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikâyesini anlatıyor.

Film, eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja’nın (Diane Kruger) yas tutma sürecine ve hayatını değiştiren bu olayın sorumlularından almak istediği intikama odaklanıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Denis Moschitto ve Samia Chancrin gibi isimler yer alıyor.

En çok ödül kazanan film: Quiberon’da 3 Gün

Öte yandan festivalde, yönetmenliğini Emily Atef’in yaptığı ‘Quiberon’da 3 Gün’ (3 Tage in Quiberon) yedi dalda Altın Lola kazanarak, bu yıl en çok ödül alan film oldu.

Ünlü Alman aktris Romy Schneider’in hayatından bir kesit anlatan ‘Quiberon’da 3 Gün’, en iyi Film ve En İyi Yönetmen dalında Altın Lola’ya layık görüldü.

Film festivallerden ödülle döndü

‘Paramparça’ filmi Ocak ayında En İyi Yabancı Film kategorisinden Altın Küre kazanmıştı.

Filmin başrol oyuncusu Diane Kruger, 70’inci Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştü.