Ana SayfaGüncel‘Gergedan’ oyunu The Guardian’ın “Haftanın En İyi 5 Tiyatro Oyunu” listesinde

‘Gergedan’ oyunu The Guardian’ın “Haftanın En İyi 5 Tiyatro Oyunu” listesinde

HABER MERKEZİ – Murat Daltaban’ın yönettiği ‘Gergedanlar’ oyunu The Guardian gazetesinde, tüm Britanya kapsamında değerlendirme yapılarak hazırlanan “Haftanın En İyi 5 Tiyatro Oyunu” listesinin en başında yer aldı Oyun, İkinci Dünya Savaşı sonrasında faşizmin halk üzerindeki dinamikleri üzerine bir hikaye anlatıyor.

DOT’un sanat yönetmeni Murat Daltaban’ın yönettiği ‘Gergedanlar’ oyunu The Royal Lyceum Theatre Edinburgh’ta yeniden seyirci ile buluştu.

Oyun 31 Mart’ta yayınlanan “The Guardian” gazetesinde, tüm Britanya kapsamında değerlendirme yapılarak hazırlanan “Haftanın En İyi 5 Tiyatro Oyunu” listesinin en başında yer aldı.

7 Nisan’a kadar sahnelenmeye devam edecek olan oyun, ilk olarak Ağustos 2017’de Edinburgh Uluslararası Festivali’nde sahnelenmişti.

Fransız avant-garde tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Romanyalı-Fransız oyun yazarı Eugène Ionesco’nun, Zinnie Harris tarafından yeniden yorumlanan ‘Gergedanlar’ oyunu, Murat Daltaban tarafından yönetiliyor.

Oyun, İkinci Dünya Savaşı sonrasında faşizmin halk üzerindeki dinamikleri üzerine bir hikaye anlatıyor.

Küçük bir kasabada başlayan oyun, insanların gergedanlaşmaya başlaması ve giderek kimliklerini kaybetmesi üzerine gelişiyor.