Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Gülser Yıldırım’a 7 yıl 6 ay hapis cezası

HDP Milletvekili Gülser Yıldırım’a 7 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’a “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandığı yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın 5’inci duruşması Mardin 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kandıra 1 Nolu F tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yıldırım’ın katılmadığı duruşmayı, ailesi, HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Aycan İrmez ile HDP Mardin İl Örgütü yöneticileri izledi.

Duruşmada Gülser Yıldırım’ın avukatları savunma yaptı.

‘Bağımsız bir karar vereceğinizi düşünmüyoruz’

Müvekkilinin halen milletvekili olduğunu hatırlatan avukat Azad Yıldırım, “Bu yapılan yargılama Anayasa’ya aykırıdır. Adil yargılama hakkının ihlal edilmektedir” dedi.

Avukat Erdal Kuzu ise, iddianamede yer alan ve örgüt mensubu olduğu iddia edilen kişinin cenazesinin Mardin Devlet Hastanesi’ne nasıl getirildiğinin araştırılmasını istedi.

Müvekkili Yıldırım’ın, yine Vali ile telefonda görüşüp görüşmediğinin de araştırılması gerektiğini söyleyen Kuzu, “HTS kayıtları, cenazeyi getiren ambulans şoförü Aziz Aydoğdu’nun dinlenmesi, iddianamede yer alan Whatsapp görüşmelerinin bilirkişi tarafından incelenmeli” taleplerinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise, yargılamanın geldiği aşamayı ve daha önce de benzer taleplerin yapıldığı gerekçesiyle tüm talepleri reddetti.

Taleplerinin reddedilmesi üzerine yeniden söz alan avukat Yıldırım, tepkisini “Bağımsız bir karar vereceğinizi düşünmüyoruz. Heyetin çekilmesini talep ediyoruz” sözleriyle gösterdi.

7 yıl 6 ay hapis cezası

Gerginlik sonrası verilen aranın ardından yeniden başlayan duruşmada mahkeme heyeti, yeniden tüm talepleri reddettiklerini açıkladı.

Bunun üzerine yeniden söz alan avukat Azad Yıldırım, müvekkili hakkında beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, HDP’li vekil Yıldırım’a “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Verilen cezaya tepki: AKP iktidarı kaybetmenin telaşı içerisinde

Duruşmayı izleyen HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Aycan İrmez, adliye binası önünde yaptıkları açıklamayla karara tepki gösterdi.

Kararı tanımadıklarını belirten Aycan İrmez, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi verilen cezanın, AKP’nin partilerinden duyduğu korkudan kaynaklandığını ifade etti.

Ardından konuşan Feleknas Uca ise, AKP’nin iktidarı kaybetmenin telaşı içerisinde olduğunu savunarak, “Bu yüzden erken bir seçime gidiyorlar. 24 Haziran’da da bu tutuklamalar ve halkımız üzerindeki baskıların hesabını soracağız” dedi.


HDP’li iki ismin daha vekilliği düşürüldü, partinin sandalye sayısı 48’e düştü