Ana SayfaGüncelHDP: Tüm muhalif güç ve partiler arasında ilkeler mutabakatı mümkün

HDP: Tüm muhalif güç ve partiler arasında ilkeler mutabakatı mümkün

HABER MERKEZİ – PM toplantısının ardından HDP’den yapılan açıklamada 2019 seçimlerinde dönük ittifak tartışmalarına ilişkin, “HDP, bütün muhalif güç ve partiler arasında asgari çerçevede bir ilkeler mutabakatını mümkün görmektedir. HDP, önümüzdeki dönemde, muhalefet saflarında bu tür bir ilkeler mutabakatı için sistematik bir çaba harcayacaktır” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) , 7-8 Nisan’da gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısının sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada 2019 seçimlerinde dönük ittifak tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamada, “HDP, bütün muhalif güç ve partiler arasında asgari çerçevede bir ilkeler mutabakatını mümkün görmektedir. HDP, önümüzdeki dönemde, muhalefet saflarında bu tür bir ilkeler mutabakatı için sistematik bir çaba harcayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“2018-19 Türkiye’nin ve halklarımızın geleceği bakımından tayin edici ve kritik bir dönemeçtir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Saray ve mevcut iktidar bloğu hedefleri doğrultusunda belirli bir yol kat etse de, faşizmin kurumsallaşması asla bir mukadderat değildir. Süreç onlar bakımından da oldukça engebeli, çelişkiler ve kırılganlıklarla yüklüdür. Keyfiliğin ve baskının gemi azıya almasına rağmen, çok kanallı bir direniş inişli çıkışlı bir biçimde sürüp gitmektedir. Dolayısıyla, sonucu anti-faşist güçlerin direnişi; birleşik, eşgüdümlü veya bakışan mücadeleler örme esnekliği, öncelikli tehdidi bertaraf etmeye odaklanma basireti, toplumsal hoşnutsuzlukları siyasi ifadelere kavuşturma becerisi tayin edecektir.

Bu anlayışla, HDP PM, önümüzdeki süreçte her düzeyde ve her vesileyle birleşik mücadele zeminleri yaratmayı, toplumsal muhalefet güçleri arasında yakınlaşma sağlamayı, ortaklaşmaları güçlendirmeyi, bu doğrultuda azami esneklikle inisiyatif üstlenmeyi partinin öncelikli görevleri arasında sayar; bütün devrimci-demokratik güçleri, bütün toplumsal muhalefet odaklarını ve “cumhur ittifakı” ile şu veya bu şekilde, şu veya bu düzeyde mücadele halindeki partileri de böyle davranmaya çağırır. Her bir muhalefet odağının özgün hedefleri, kendine özgü bir gündemi olabilir. Ancak içerisinden geçilen koşullarda birleşik mücadele ihtiyaç ve görevinin yakıcılığına sırtını dönmek, bizatihi bu özgün hedefleri gerçekleştirme imkânlarından da yoksun kalmak anlamına gelecektir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soma'da 2 bin işçi işten atıldı
Sonraki Haber
Meclis'te kabul edildi: Ormanlar beş yıllığına satışa çıkarılıyor