Ana SayfaGüncelHDP’den Süleymaniye ziyaretine ilişkin açıklama

HDP’den Süleymaniye ziyaretine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Süleymaniye’de YNK ve Goran Hareketi’ni ziyaret eden HDP heyeti içinde yer alan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kürt ulusal birliğinin sağlanması ve kongrenin toplanmasının artık şart olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde iki günlük temaslarını tamamladıktan sonra Süleymaniye’ye geçti.

HDP heyeti, burada ilk önce Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (YNK) ziyaret etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar, basın toplantısında “Toplantıda HDP heyeti ile ulusal birliğin sağlanması ve Kürdistan’daki siyasi duruma ilişkin konuştuk. Ulusal birliğin önemini konuştuk. Önümüzdeki süreçte buna dair daha önemli adımların atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise, Kerkük ve Afrin’de yaşananlara dikkat çekerek, Kürt ulusal birliğinin sağlanması ve kongrenin toplanmasının artık şart olduğunu söyledi.

Buldan, şöyle konuştu:

“YNK ile Kürt halkının ulusal birliğini, ittifakın önemi ve ulusal kongrenin toplanmasının önemini konuştuk. Afrin’e yönelik işgal saldırıları olduğu gibi Kerkük’ün işgaliyle yüreğimiz yaralandı. Yaşadığımız bu olaylar Kürt halkının birliği, ulusal kongrenin toplanmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Kürt ittifakının sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kürt halkı işgalcilere karşı hiçbir zaman boyun eğemediği gibi biz de boyun eğmeyeceğiz.”

YNK ziyaretinin ardından HDP heyeti, YNK Genel Sekreter Başkan Yardımcısı bir araya geldi. Heyet daha sonra Goran Hareketi Genel Merkezi’ne geçti.

Basına kapalı gerçekleşen bu görüşmenin ardından da ortak bir basın açıklaması yapıldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, “Ziyaretlerimizin amacı ulusal kongrenin toplanmasıdır. Kürdistan halkının çıkarları çerçevesinde bir araya gelmek istiyoruz” diye konuştu.

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci ise, Kürt halkı için ulusal birliğin önemli olduğunu ifade ederek, “Kürdistan toprakları üzerinde tehditlerin yoğunlaştığı bu dönemde ulusal birlik ve ulusal kongrenin önemi artmıştır” dedi.

HDP heyeti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Osman Baydemir, İmam Taşçıer ve Berdan Öztürk ile HDP MYK üyesi Zeynep Boğa.

Previous post
Ekonomist Altınörs'ten ‘Süper Teşvik’e ilişkin değerlendirme
Next post
Hikâyesi tarım işçiliğinden gazeteciliğe uzanıyor: Günlerdir alıkonulan Filiz’in "suçu" ne?