Ana SayfaDünya‘İlk resmi ziyaret’: Britanya İşçi Partisi Kuzey Suriye’de

‘İlk resmi ziyaret’: Britanya İşçi Partisi Kuzey Suriye’de

HABER MERKEZİ – Britanya İşçi Partisi’nden yetkililer, Kamişlo’ya giderek Kuzey Suriye’de ilk kez resmi ziyarette bulundu. Söz konusu ziyaretin son olmayacağını belirten yetkililerden Glasman, “Özgürlüğünüzü ortadan kaldırmaya çalışan herkese karşı size destek vereceğiz” dedi.

TSK ve ÖSO gruplarının Afrin’e 58 günde girebilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Kuzey Suriye’ye Britanya’da ana muhalefette bulunan İşçi Partisi’nden resmi ziyaret gerçekleşti.

Reuters’ın haberine göre aralarında Britanya Lordlar Kamarası mensubu Maurice Glasman ile parlamento üyesi Lloyd Russell-Moyle’ın da bulunduğu İşçi Partili siyasetçiler, Kuzey Suriye’deki Kamişlo bölgesini ziyaret etti.

PYD yönetimindeki Kamişlo’daki yetkililerle görüşen siyasetçilerden Glasman, “Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız. Özgürlüğünüzü ortadan kaldırmaya çalışan herkese karşı size destek vereceğiz” dedi.

Siyasetçi ayrıca “Tüm kalbimizle sizle dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullanarak, Kuzey Suriye’deki söz konusu ziyaretin son olmayacağını, YPG ve YPJ’den yetkililerle de görüşeceklerini açıkladı.

Türkiye’ye yapılan silah satışına inceleme çağrısı

İşçi Partili vekil Russell-Moyle ise ziyaret sırasında yapılan görüşmeleri “İngiltere’ye dönünce parlamentoyla ve İngiliz halkıyla paylaşacaklarını” söyledi.

Moyle, Türkiye’ye yapılan silah satışının daha dikkatli inceleneceğini ümit ettiğini de vurguladı ve “Yanınızda olduğumuzu söylemek istiyoruz” ifadesini kullandı.

İlk resmi ziyaret

PYD yetkililerinden Abed el Kerim Ömer de söz konusu ziyarete ilişkin Reuters’a konuştu.

Britanyalı siyasetçilerce yapılan ziyaretin kendileri açısından kamuya açık gerçekleştirilen ilk üst düzey heyet ziyareti olduğunu belirten Ömer, “Daha önceden deklare edilmemiş görüşmeler oluyordu… Ama bu, resmi yolla yapılan ilk ziyaret” diye konuştu.

Ömer son olarak Britanyalı siyasetçilerle Türkiye’nin ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekatı düzenlendiği Afrin’deki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Mehmet Şimşek istifasını verdi, Başbakan engelledi'
Sonraki Haber
Irak Cumhurbaşkanı: Şengal'e operasyondan endişe duyuyoruz