Ana SayfaGüncelIrak Cumhurbaşkanı: Şengal’e operasyondan endişe duyuyoruz

Irak Cumhurbaşkanı: Şengal’e operasyondan endişe duyuyoruz

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’in ardından operasyon mesajı verdiği Şengal’e harekat düzenlenmesinden endişe duyduklarını belirten Irak Cumhurbaşkanı Masum, “PKK’nin çekilmesinden sonra yabancı güçler gelip Irak’ın bir parçasını işgal edemez” dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği operasyonun Şengal’de tekrar edilmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Rudaw’ın haberine göre Masum, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasından sonra Türkiye’nin Başika’daki askeri gücünü geri çekmesi gerektiğini de belirtti.

Britanya merkezli El Hayat gazetesine konuşan Masum, “PKK’nin çekilmesinden sonra yabancı güçler gelip Irak’ın bir parçasını işgal edemez” dedi.

Irak Cumhurbaşkanı, PKK’nin çekilmeyi kabul etmiş olmasına rağmen tehditlerin sürdüğünü söyledi.

Masum, endişelerini dile getirdikten sonra, “Bir çatışma olacağına inanmıyorum. Bağdat ve Ankara arasında bu tür gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmalar var” diye konuştu.

Ne olmuştu?

PKK, IŞİD’in 3 Ağustos 2014 yılında saldırılar düzelmediği dönemde Ezidilerin güvenliğini sağlamak için Şengal’e girmişti.

Afrin’in ardından Ankara’nın Şengal’e operasyon sinyali vermesi üzerine PKK, bölgeden çekildiğini duyurmuştu.

KCK tarafından yapılan açıklamada “3 Ağustos 2014 koşullarının ortadan kalktığı, Ezidilerin artık örgütlü bir toplum olduğu, Şengal ve çevresinde güvenliğin sağlanması nedeniyle PKK güçlerinin kısa sürede Şengal’den çekileceği” belirtilmişti.

PKK çekildiği bölgeleri ise Ezidhan Asayişi ile özsavunma gücü olan YBŞ’ye (Şengal Direniş Birlikleri) devretmişti.

Çekilmenin ardından Irak ordusu da ağır silahlarla bölgede konuşlandığını belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘İlk resmi ziyaret’: Britanya İşçi Partisi Kuzey Suriye’de
Sonraki Haber
Yeni bir sanatçı inisiyatifi: MezopArt