Ana SayfaGüncelİstanbul Emniyeti’nden IŞİD uyarısı: “Saldırı hazırlığı var, önlem alınsın”

İstanbul Emniyeti’nden IŞİD uyarısı: “Saldırı hazırlığı var, önlem alınsın”

HABER MERKEZİ – İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul’da IŞİD saldırısı olabileceğine yönelik bilgiler edindiğine dair bir yazıyı kamu kurumlarına gönderdi. Söz konusu yazıda aralarında Eminönü-Sirkeci Marmaray istasyonu da olmak üzere hedef alınabilecek yerler bildiriliyor, önlem alınması isteniyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 10 günlük süre zarfında IŞİD tarafından Fatih ilçesi Eminönü bölgesinin özellikle kara ve deniz ulaşım araçlarının ve bunların duraklarının eylem hedefi olabileceği yönünde bilgiler elde ettiklerini belirterek, gerekli tedbirlerin alınması yönünde alt birimlerine uyarı yazısı gönderdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, alt birimlere gönderdiği bir yazıda, “Terörist faaliyetlerin tespit ve deşifre amacıyla ilimizde yürütülen çalışmalar kapsamında olası DAEŞ [IŞİD] eylem saldırılarına ilişkin” uyarılarda bulundu.

İl Emniyet Müdürü Kadir Alçıkaya imzasıyla ayın 11’inde dağıtılan yazıda, hedef alınabilecek yerler bildiriliyor.

Yazıda IŞİD tarafından İstanbul’da eylem planı emri verildiği, eylemin önümüzdeki 10 günlük dönem içerisinde gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtiliyor ve gerekli önlemlerin üst seviyeye çıkarılması isteniyor. Söz konusu yazı şöyle:

“Turizm bölgeleri ve sağlık turizminin ilimiz Fatih ilçesi Eminönü bölgesinin özellikle kara ve deniz ulaşım araçlarının ve bunların duraklarının eylem hedefi olabileceği (Marmaray olabileceği değerlendirilmiştir) yönünde bilgiler elde edilmiştir. Konunun bilmesi gerekenler prensibinden hareketle, gizlilik çerçevesinde çalışmalarınızda değerlendirilmesini eylem hedefi olabileceği değerlendirilen başta Eminönü-Sirkeci Marmaray istasyonu olmak üzere tüm Marmaray hattında (tüp geçit, istasyon trenler iskeleler tramvay) gerekli güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede alınmasını mevcut tedbirlerin ve bölgedeki hassas yerlerin tekrardan gözden geçirilmesini, gerek görülmesi halinde tedbirlerin alınmasını, özel güvenlik dahil koruma görevlilerinin uyarılarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, birimler arası koordinenin Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nce sağlanmasını, İl Emniyet Müdür Yardımcılarının konu hakkında (özlük işlerini yürüten birimlerce) bilgilendirilmelerini ve olabilecek gelişmelerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesini arz ve rica ederim.”


Previous post
Geert Lovink, İstanbul ve Ankara'da anlatacak: Sosyal medya ve alternatif ağ mimarileri
Next post
Demirtaş: Erken seçim kaçınılmazdı, sonucu HDP'nin tutumu belirleyecek