Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşten çıkarıldığı Zeytinburnu Belediyesi önünde oturma eylemine başladı

İşten çıkarıldığı Zeytinburnu Belediyesi önünde oturma eylemine başladı

HABER MERKEZİ – ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan işçi Kenan Güngördü, oturma eylemine başladı. “Bu hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa son verin” diyen Güngördü, işe iade edilene kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

Zeytinburnu Belediyesi’nde çalılan 11 taşeron işçi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarıldı.

Belediyedeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ndeki işinden çıkarılan işçilerden Kenan Güngördü Belediye binası önünde oturma eylemine başladı.

“İşimizi ekmeğimizi geri istiyoruz” ve “Taşerona kadro dediniz işten attınız” pankartı açan Güngördü’ye, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Dev Sağlık İş ve Ataşehir ile Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan işçiler de destek verdi.

‘İşimiz, ekmeğimiz ve onurumuzdur, alacağız’

MA’ya konuşan Güngördü, kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını belirterek şunları ifade etti:

“En doğal hakkımız elimizden alındı. Bizler işimizi geri istiyoruz. Hiçbir güvenlik sorunumuz yoktur. Buna rağmen hiçbir açıklama yapılmıyor. Bu hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa bir son verin. 20 yıllık taşeron işçisiyim. Şimdiye kadar gerekli şartları taşıyordum da şimdi ne oldu? Emek mücadelemiz işimizi geri alana kadar devam edecek. Bu yanlıştan dönün çünkü; işimiz, ekmeğimiz ve onurumuzdur. Alacağız.”

‘Sonuç çıkmazsa eylemimi açlık grevi ile devam ettireceğim’

Her gün belediye önünde 1 saatlik eylem yapacağını söyleyen Güngördü, “Ölene kadar mücadeleye devam. Bir sonuç çıkmazsa da ilerleyen zamanlarda eylemimi açlık grevi ile devam ettireceğim” dedi.