Ana SayfaToplumsal CinsiyetKendisine sistematik şiddet uygulayan eşini öldüren Işık’a tahliye yok: ‘Kanıtlar toplanmadı’

Kendisine sistematik şiddet uygulayan eşini öldüren Işık’a tahliye yok: ‘Kanıtlar toplanmadı’

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddet uygulayan eşi Cihangir Işık’ı meşru savunma hakkını kullanarak öldürdüğü için tutuklu yargılanan Aylin Işık’ın tahliye talebi ‘kanıtlar toplanmadı’ denilerek reddedildi.

İstanbul Sultangazi’de 16 Aralık 2017’de kendisine sistematik olarak şiddet uygulayan eşi Cihangir Işık’ı, meşru savunma hakkını kullanarak öldüren Aylin Işık’ın tutuklandığı yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aylin Işık ile avukatları ve Cihangir Işık’ın ailesinin avukatları katıldı. Duruşmayı ayrıca İstanbul Kadın Meclisleri de izledi.

Duruşmadaki savunmasında yıllardır şiddete maruz kaldığını ve olay gününü anlatan Işık, “Beni annem ve kız kardeşime tecavüz etmekle tehdit etti. Silahı alarak yüzüme doğrultup sallamaya başladı. Silah üzerinden birbirimizi iteklemeye başladık. O sırada silah patladı” dedi.

Çocuğunu alarak dışarı çıktığını ardından da karakola gidip teslim olduğunu belirten Işık, “Kendimi korudum, tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Avukattan tepki çeken soru: Eşini kızdıracak bir şey yaptın mı?

Cihangir Işık’ın avukatının Aysel Işık’a, “Eşini kızdıracak bir şey yaptın mı? Kocana sevgilim var dedin mi?” diye sormasına mahkeme heyeti tepki gösterdi.

JinNews’te yer alan habere göre Işık ise bu sözlere “Sevgilim yoktu öyle bir şey olsaydı beni öldürürdü” yanıtını verdi.

Tutanakta olmayan tanıklık iddianamede

Aylin Işık’ın avukatları keşif yapılması yönünde talepte bulundu.

Mütalaasını sunan savcı da, otopsi raporunun gelmemiş olduğunu belirterek Adli Tıp Kurumu’na müzakere yazılarak bilgi istenmesi ve suç vasfının değişmemesinden dolayı Aylin Işık’ın tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

Ardından konuşan Aylin Işık’ın avukatı Emel Kızılırmak,  “Uyurken öldürüldü deniyor. Bizim okuduğumuz tutanaklar da böyle bir tanıklık yok. İddianamede bu delile nasıl ulaşıldı? Olaydan sonra Aylin’in yürüdüğü sokaktaki mağazalardan görüntü istenmesini istiyoruz. Meşru müdafaa olayıdır bu Aylin’in tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti Aylin Işık ve avukatlarının tahliye talebini “kanıtların toplanmadığı” gerekçesiyle reddederek, bir sonraki duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi.




Önceki Haber
Ayşe Hür’e sosyal medya paylaşımından hapis cezası
Sonraki Haber
"Buradan ölün çıkacak": Bolu Cezaevi'nde tutukluya sistematik işkence iddiası