Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Milletvekilleri neden içeride?

Kılıçdaroğlu: Milletvekilleri neden içeride?

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi politikalarını şeker fabrikaları üzerinden eleştirdi, CHP Milletvekili Enes Berberoğlu ve diğer HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasına “Onlar milletin vekili” sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, cezaevinde bulunan CHP Milletvekili Enes Berberoğlu ile diğer milletvekillerinin tutukluluğuna tepki gösterdi:

 “Önce casus dediler, müebbete hapis ettiler. 25 yıla düşürdüler, olmaz dediler. Sonra 5 yıla düşürdüler. Hakim arkadaşlara soruyorum. Ne yapıyorsunuz siz? AYM’ye sesleniyorum. Sizden nasıl olursa olsun bir karar bekliyoruz. Adaletsizliği büyütüyorsunuz. Enis Berberoğlu suçludur diyorsanız kararınızı verin, adalet arayalım. Önümüze set çekiyorsunuz. Hem adaletin önünü tıkıyorsunuz, hem yargının önünü tıkıyorsunuz. 301 gündür bekliyoruz. Neden içeride? Milletvekilleri için de aynısını söylüyorum. Onların adı var, gelir Meclis’te konuşurlar. Onlar milletin vekili.”


HDP’den Kılıçdaroğlu’nun ‘dokunulmazlık’ sözlerine tepki


CHP lideri, hükümetin dün tanıtımını yaptığı “Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi” adlı projeyle harekete geçirilmeye çalışılan ekonominin önündeki en büyük engeli de Olağanüstü Hal (OHAL) olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirdi:

“Hiç bir ortadoğu ülkesinde şeker üretilemez. Kardeşim şekeri Ortadoğu’ya sat. Şekere ihanet onun için görev. Şeker fabrikalarını Atatürk kurmuş, Menderes kurmuş, Erbakan kurmuş, Özal kurmuş. Ama bir kişi kurmamış. O da diyor ki, ben satacağım intikam alacağım diyor. Kimden? Özal’dan, Demirel’den Erbakan’dan. Babamın malı gibi satacağım diyor. Onların yaptıkları şeker fabrikalarını babamın malı gibi satacağım diyor. Neden şeker fabrikalarına önem veriyor? Bunlar hayvancılığı öldürdüler. Yemin yüzde 50’si ithal, yem bulunmuyor hatta samanı bile dışarıdan ithal ediyorsun. 10 milyona yakın insanımız geçiniyor şeker fabrikalarından.”

Previous post
Beşiktaş Belediyesi’nden atılan işçiler eylemde: 'İş yoksa barış da yok'
Next post
Dolar, euro ve sterlinden yeni rekorlar