Ana SayfaGüncelKurkut cinayeti davası: Sanık polise yine tutuklama yok

Kurkut cinayeti davası: Sanık polise yine tutuklama yok

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nda Kemal Kurkut’u öldüren ve müebbet hapis cezası ile yargılanan polis Y.Ş. hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Sanık polisin tutuklanmasına dönük talep reddedildi, duruşma 20 Eylül’e ertelendi.

Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülen Kemal Kurkut davasının ikinci duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Kemal Kurkut’un annesi Secan Kurkut ve kardeşi Ferhat Kurkut müşteki olarak yer alırken, Kurkut’un yakınları, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici ile çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

Tutuksuz sanık polis Y.Ş. ise duruşma salonuna hakim ve savcıların kullandığı bölümden alınırken, duruşmada tanık olarak mahkemeye çağrılan polislerin ifadeleri alındı.

Kemal Kurkut’un avukatı Reyhan Yalçındağ, bir video kaydının mevcut olduğu ve sanığın ilk duruşmadan itibaren yalan söylediğini belirterek, Kurkut’u hedef alarak vurduğuna dair video görüntüsünün izlenmesini istedi.


Kemal Kurkut’un vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı


Yalçındağ, sanık polisin Kemal Kurkut’u hedef alarak vurduğundan ötürü tutuklanmasını talep etti.

Sanık polisin tutuklanmasına dönük talep bir kez daha reddedildi.

Mahkeme, duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

Kurkut’u öldüren polis Y.Ş., “olası kastla insan öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Cihan Kurkut: Her şey açık ve net

Duruşmanın ardından MA’ya konuşan Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut, sanık polis için tutuklama kararı vermeyen mahkemenin tutumuna tepki göstererek, “Her şey açık ve net. Ekstra delil gerektirecek bir durum yok. Vuran kişi, görüntüde belli, ama hala delil yetersizliği deniliyor. Görüntüler ve fotoğraflar olayı çıplak bir şekilde ortaya sermesine rağmen hakim halen görmemeyi tercih ediyor. İkna olmaları için nasıl bir delil getirilmeli” sözleriyle tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Kemal Kurkut, 21 Mart 2017 tarihindeki Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülmüştü.

Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi cinayetin üzerinden 7 ay geçtikten sonra tamamlamış, iddianamede sanık polis Y.Ş.’nin “olası kastla adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanması istenmişti.

Davanın iddianamesini kabul eden Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hazırladığı tensip zaptında, müebbet hapis ile yargılanacak polis Y.Ş. hakkında tutuklama kararı verilmemişti.

14 Aralık 2017’de görülen davanın ilk duruşmasında sanık polis, savunmasında 3 ay boyunca açığa alındığını, şu anda ise görevde olduğunu söylemişti.

Duruşmada savcının, sanığın tutuklanması yönündeki talebine rağmen mahkeme sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Previous post
Şırnaklılardan ‘yüzde 99.9’ yanıtı: Mutlaka kazanacağız
Next post
Cannes’da gösterilecek ilk Kenya yapımı film ‘Rafiki’den fragman geldi