Ana SayfaToplumsal CinsiyetMahkemeden eşini ve çocuğunu öldüren erkeğe ‘tahrik indirimi’

Mahkemeden eşini ve çocuğunu öldüren erkeğe ‘tahrik indirimi’

HABER MERKEZİ – Manisa’da eşi ve kızını öldüren Bilal Kupal’ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Bilal Kupal’a ‘tahrik indirimi’ uygulayarak eşini öldürmekten 24 yıl hapis, kızı için ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Suriye ve Bilal Kupal’ın çocukları 4 yaşındaki Irmak Kupal 14 Ekim 2016’da Hikmet Aktürk tarafından cinsel istismara maruz bırakılıp öldürülmüştü.

Ardından Bilal Kupal, Şubat 2017’de eşi Suriye ve 10 yaşındaki kızları Ayşe’yi öldürmüş sonra da intihar girişiminde bulunmuştu.

Kupal’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Hakkında iki defa ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Kupal duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanıktan ‘tahrik’ savunması

Duruşmada katledilen Suriye Kupal’ın babası Bekir İlgaz, avukatları ve sanık Kupal’ın avukatı hazır bulundu.

Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.

Savcılık mütalaasına karşı son kez söz verilen Kupal, eşi tarafından ‘tahrik edildiği’ yönünde savunma yaparken, Kupal’ın avukatı Fatma Kocabaş da müvekkilinin ağır tahrik altında suçu işlediğini belirtip, beraatine karar verilmesini istedi.

Suriye Kupal’ın ailesinin avukatları ise sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını talep etti.

‘Çok öfkeliyiz’

Mahkeme heyeti, son savunmaların alınmasının ardından sanık Bilal Kupal’a, eşi Suriye Kupal’ı öldürmekten, ‘tahrik indirimi’ uygulayarak 24 yıl, kızı Ayşe Kupal için ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Suriye Kupal’ın avukatları ve babası karara tepki gösterirken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör de “Çok öfkeliyiz. Verilen kararı doğru bulmuyoruz” dedi.

Previous post
Diyarbakır'da yeni petrol yatağı bulundu
Next post
Demirtaş'tan Avukatlar Günü mesajı