Ana SayfaToplumsal CinsiyetMersin’de Kadın Meclis kuruldu: ‘Hiçbir istismar karanlıkta kalmayacak’

Mersin’de Kadın Meclis kuruldu: ‘Hiçbir istismar karanlıkta kalmayacak’

HABER MERKEZİ – Mersin’de kadın cinayeti, şiddet, cinsel saldırı ve istismara karşı Kadın Meclis’ini kuran kadınlar, “Hiçbir istismar karanlıkta kalmayana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Mersin’de bir grup kadın cinsel şiddet, saldırı, istismar ve kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek için Kadın Meclisleri’ni kurdu.

Meclis üyesi avukat Nevin Zaimoğlu, “Kadın Meclisi, her türlü istismar, hak ve özgürlüğümüze karşı yapılan saldırılara karşı hep birlikte hareket edeceği bir yerdir” dedi.

MA’ya konuşan Zaimoğlu, çocuğa yönelik cinsel istismarda Mersin’in, Türkiye’de 5. sırada olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bir yanımızda Silifke’de 5 kişinin tacizine maruz bırakılan Sinem diğer taraftan Tarsus’ta babası tarafından tacize maruz bırakılan bir çocuğumuz var. Kadın Meclisi olarak buna tabii ki duyarsız kalamazdık. Meclisin kuruluş felsefesi budur. Ülkemizde kadına yönelik taciz yüzde 400 artmış, çocuğa tecavüz yüzde 700 artmış ise ortada yanlış giden bir şey vardır. Yanlış giden bu işe dur diye bilmek için biz kadınlar ciddi bir şekilde örgütleniyoruz.”

‘İdam ve hadım’ gibi hükümetin öne sürdüğü ‘çözümleri’ onaylamadıklarını belirten Zaimoğlu, meselenin tacizcinin korunması olduğunu kaydetti.

‘Failler cezasız bırakılmasın diye mücadele ediyoruz’

Meclislerinin “Kıyafetime karışma” eylemleri sonrası ortaya çıktığını hatırlatan Aslı Ceren Mandak ise sadece kadın sorunlarına odaklandıklarını belirtti ve şunları söyledi:

“İstismar, şiddet, taciz ve tecavüz faillerini cezasız bırakılmaması için mücadele ediyoruz. Mersin’de 2 ay önce Kadın Meclisi’ni kurduk. Hiçbir istismar karanlıkta kalmayana kadar mücadele edeceğiz. Tacize, tecavüze ve çocuk istismarına karşı mücadele edeceğiz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis'te kabul edildi: Ormanlar beş yıllığına satışa çıkarılıyor
Sonraki Haber
Her kelimesi 'sakıncalı' bulunmuş: Tutuklu avukatın mektubuna sansür