Ana SayfaGüncelMersin’deki Akkuyu’nun temeli Ankara’dan atıldı

Mersin’deki Akkuyu’nun temeli Ankara’dan atıldı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Mersin’deki Akkuyu Nükleer Satrali’nin temelini Ankara’dan attı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

Beraberindeki heyet ile saat 15.12’de Ankara Esenboğa havalimanına inen Putin, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temelini atmak üzere Saray’a geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Mersin’deki Akkuyu Santrali’nin temelinin Ankara’dan atıldığı törende konuştu.

Açıklamalar

Video konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Santrali temel atma törenine katılan liderlerden ilk konuşan Putin oldu.

Putin, “2023’te ilk enerji bloğunun devreye girmesini sağlamak istiyoruz. Değerli dostum Erdoğan’la bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapma konusunda mutabık kaldık. Rus Türk dostluğunun bir simgesi haline gelecektir“ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Rusya ile birçok stratejik projeyi hayata geçiriyoruz” diyerek hedeflerinin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu söyledi.

Üçlü zirve yarın

Törenin ardından iki liderin bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Erdoğan ile Putin, görüşmelerinin ardından Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 7. toplantısı gerçekleştirilecek ve sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Putin yarın da Ankara’da düzenlenecek Suriye gündemli Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’ne katılacak.