Ana SayfaGüncelNATO Genel Sekreteri: Operasyon Esad, Rusya ve İran’a açık mesajdı

NATO Genel Sekreteri: Operasyon Esad, Rusya ve İran’a açık mesajdı

HABER MERKEZİ – NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye’ye yönelik harekâtın “Rusya, Esad ve İran’a açık mesaj” olduğunu söyledi, Türkiye’nin operasyona desteğinin ise ‘memnuniyet verici’ olduğunu kaydetti.

ABD, Fransa ve Britanya tarafından Suriye’ye yapılan hava harekâtını değerlendiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, saldırının “Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran’a verilen açık bir mesaj” olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin operasyona desteği de memnuniyet verici” diyen Stoltenberg, operasyonun kapsamı ve meşruiyetine ilişkin ise şu yorumda bulundu:

“Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan kaldırmasa da kapasiteyi azaltacak bir operasyondu… Birleşmiş Milletler’de kimyasal silahları bağımsız soruşturma yapılması konusunda çabalar oldu, Rusya engelledi”

Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya’yla diyalog mesajlarına ilişkin yöneltilen bir soruya ise “NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil. Rusya ile diyalog olabilir ama güçlü bir ittifak çizgisinin olması gerektiğini düşünüyoruz” yanıtını verdi.

S-400 sorusu

NATO Genel Sekreteri’ne Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması da soruldu. Stoltenberg “Hangi ülkenin nasıl bir savunma sistemine sahip olacağı NATO üyesi ülkeler için ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi” yanıtını verdi.

Stoltenberg, Milli Savunma Bakanı Canikli’yle görüşmesine ilişkin ise, “Türkiye’yle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Previous post
İSKİ’den 5 ilçe için 20 saatlik su kesintisi açıklaması
Next post
Patrick Süskind’in ‘Koku’ adlı kitabı diziye uyarlanıyor