Ana SayfaGüncelÖğretmenlerinin gözlemleri: İmam Hatip öğrencileri deizme kayıyor

Öğretmenlerinin gözlemleri: İmam Hatip öğrencileri deizme kayıyor

HABER MERKEZİ – Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve İnanç’ konulu çalıştayda, İmam Hatip öğrencilerinin “kendilerine anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar neticesinde deizme kaydığı” ve “ders materyallerinin çocuklara uygun olmadığı” sonucuna ulaşıldığı kaydedildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dini vakıflarla birlikte ‘Gençlik ve İnanç’ konulu bir çalıştay düzenledi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İmam Hatip Lisesi (İHL) Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı çalıştayda, dikkat çekici tespitlerde bulunuldu.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre “öğrencilerin anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı, din dersi öğretmeninin öğrencisine uygun rol model olamadığı, çocukların sorularının ya yanıtsız kaldığı ya da bastırıldığı, MEB’in ders materyallerinin çocuklar değil yetişkinlere uygun ve yetersiz olduğu” sonucuna ulaşıldı.

‘Deizm inancı ön plana çıktı’

Çalıştayda imam hatip öğretmenlerinin beş grup halinde yaptığı müzakerelerde “İtikadî anlamda sorunları olan gençlerde özellikle deizm inancı ön plana çıkmakta, ateizm bu bağlamda daha geride kalmaktadır” tespitinde bulunuldu.

Din insanlarının birbiri ile çelişen açıklamalarının da eleştirildiği çalıştayda, öğrencilerin kötülük meselesi çerçevesinde “Neden Tanrı’nın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı” sorusu, bir inanç problemi olarak değerlendirildi.

‘Eşcinsellik normal ve sempatik görülebiliyor’

Çalıştayda gençlerin eşcinselliği ‘normal’ olarak görmesi de bir ‘sorun’ olarak ele alındı ve şöyle denildi:

“Eşcinsellik, pek çok lise öğrencisinde normal ve hatta sempatik görülebilmekte ve bir sapkınlık olarak değil cinsel bir tercih olarak nitelendirilmektedir. Öğrenciler eşcinselliği özgürlük bağlamında anlamakta, özgürlüğün ne olduğu öğrenciye yeterince anlatılamamaktadır.”

“Din dersi öğretmenlerinin mizacının sert olmasının ergenlik çağındaki öğrencilerin öğretmenle devamlı çatışma yaşamalarına neden olduğunun” da savunulduğu çalıştayda, bu durumun derse karşı olumsuz tutum oluşturduğu belirtildi.

Öğretmen ve öğrencilerin sosyal medyayı kullanım şekillerine de değinilen çalıştayda, “Öğretmen öğrencilerin görebileceği paylaşımlarına dikkat etmeli ve toplumun sinir uçlarını harekete geçirecek ideoloji, siyaset, mezhep ve cemaat tarafgirliği gibi ayrıştırıcı paylaşımlardan uzak durmalıdır. Öğretmen sosyal medyada dini ve siyasi konularda öğrencilerinin görebileceği şekilde polemiğe girmemelidir” şeklinde ifadeler yer aldı.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Sanatçılar mazlumun hakkını korur, diktatöre boyun eğmez
Sonraki Haber
'2001: A Space Odyssey' filmi yenilenmiş haliyle Cannes Film Festivali'nde