Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Örgütlüysek her şeyiz’: İşçiler Birleşik İşçi Kurultayı’nda bir araya geliyor

‘Örgütlüysek her şeyiz’: İşçiler Birleşik İşçi Kurultayı’nda bir araya geliyor

HABER MERKEZİ – İşçiler 8 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek Birleşik İşçi Kurultayı’nda bir araya gelip güncel sorun ve taleplerini tartışacak.

İşçiler, 8 Nisan’da İstanbul’da Birleşik İşçi Kurultayı’nda bir araya gelecek.

Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde gerçekleşecek kurultaya farklı çalışma sektörlerinden işçiler katılacak.

Kurultaya Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesinin ardından bir yıldır Ankara’da iş yerinin önünde direnişine devam eden kamu emekçisi Cemal Yıldırım ve Özgür Narin de katılımcı olarak katılacak.

İşçilerin güncel sorun ve taleplerinin tartışılacağı kurultayın bildirgesi İşçi Gazetesi’nde yayımlandı.

Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekilen bildirgede yer alan bazı ifadeler şöyle:

“Örgütlüysek her şeyiz, değilsek hiçbir şeyiz! Kayıtlı-kayıtsız çalışanları, çocuk işçileri, işsiz ordusuyla; aileleri ve çocuklarıyla beraber nüfusun ezici çoğunluğu… Yaşamı her gün yeniden üreten tek güç. Ama bunun farkında olmadığı için, örgütlü olmadığı için ‘hiç’ sayılan koca bir gövde… İliğine kadar sömürülen, patron ve devlet katındaki yöneticiler tarafından her gün aşağılanan, esir muamelesi gören bir sınıf; işçi sınıfı… İşçi sınıfı esirdir! Bir işçi, borçlarından bunalmış. Fabrikanın kuytu bir yerinde asıyor kendini. Bir işçi, işsizlikten bunalmış. Çocuklarına kıyıyor uykunun en tatlı yerinde. Bir işçi, çaresiz bırakılmış, ‘geçinemiyorum’ isyanıyla meclis önünde, bir diğeri, belediye binası önünde yakıyor kendini. Bir başkası, İŞKUR önünde soyunup isyan ediyor; “İşçiyim ben, aç işçi!” Her gün ortalama 6 işçi ölüyor patronların kâr hırsı uğruna. İşsizlik yüzde 20’lerde.”