Ana SayfaGüncelÖzgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanlarının evlerine baskın: 7 gözaltı

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanlarının evlerine baskın: 7 gözaltı

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin çalışanlarının evlerine yapılan baskında 7 gazeteci gözaltına alındı.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta Özgürlükçü Demokrasi’ye ve gazetenin basıldığı matbaa olan Gün Matbaacılık binasına yapılan baskınla 25 çalışan gözaltına alınmış, gazete ve matbaaya ise TMSF tarafından kayyum atandığı bildirilmişti.

Dün gece de bazı gazete çalışanlarının evlerine özel harekât ve güvenlik şube polisleri tarafından baskın yapıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın aktardığına göre baskınlar gece saat 00.00 ile 03.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Baskınlarda şu ana kadar gazetenin editörleri Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Ürün ile çalışanlar Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Nedim Demirkıran ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazit gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, soruşturma kapsamında 7 kişi hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına almalar ile ilgili bir gerekçe gösterilmezken, soruşturmada 24 saatlik “kısıtlılık” kararı bulunuyor.

Öte yandan gazetecilerin adreslerinde yapılan aramalar sırasında polislerin cinsiyetçi söylemlerde bulunduğu ve evlerde bulunan birçok eşyaya el koyduğu öğrenildi.

Gazetenin editörlerinden Reyhan Hacıoğlu’nun kaldığı evde yapılan aramada, haber takibi sırasında kullanılan gaz maskesi ile Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin kimi sayılarına, kitap, mektup ve fotoğraflara el konulduğu belirtildi.

Previous post
TL, tarihinin en değersiz seviyesinde
Next post
Ankara'daki üçlü zirve sonrası ortak açıklama