Ana SayfaGüncelPera Müzesi baharın gelişini 2 yeni sergi ile karşılıyor

Pera Müzesi baharın gelişini 2 yeni sergi ile karşılıyor

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi, 5 Nisan tarihinde iki yeni sergiyle kapılarını açıyor. Müze, “İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” ve “Görünenin Ardındaki Singapur” sergileriyle baharı karşılıyor.

Pera Müzesi, 5 Nisan tarihinde ‘İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji’ ve ‘Görünenin Ardındaki Singapur’ sergilerine ev sahipliği yapıyor.

‘İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji’ sergisi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü öncülüğünde İstanbul kent tarihinin sosyokültürel yapısına ışık tutan plaj kavramını ele alıyor.

Kuruluşunun 10. yılını geride bırakan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü arşivinden ve farklı koleksiyonlardan derlenen bu sergi, 1870’lerden 20. yüzyılın ortalarına uzanan süreçte, deniz hamamından plaja geçişin devrim niteliğindeki hikâyesine odaklanıyor.

İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji

Görünenin Ardındaki Singapur

‘Görünenin Ardındaki Singapur’ sergisi ise yaşamını Singapur’da sürdüren fotoğraf sanatçılarının özgün bakış açılarıyla, ülkedeki gündelik hayatın “sıradan” kabul edilen manzaralarını izleyicilere sunuyor.

Kendisi de fotoğraf sanatçısı olan TAY Kay Chin’in küratörlüğünde hazırlanan sergi, yaşadıkları ülkenin meselelerini konu edinen fotoğrafçıların bir araya geldiği PLATFORM adlı oluşumun iki yıllık ortak çalışmasının sonucunda ortaya çıktı.

Derinlikli bir araştırma niteliği de taşıyan ‘Görünenin Ardındaki Singapur’ sergisi, ülkenin bilinmeyen yüzünü, yerelden bir bakışla görünür hale getiriyor.

‘İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji’ sergisi 26 Ağustos tarihine kadar, ‘Görünenin Ardındaki Singapur’ sergisi ise 20 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.