Ana SayfaGüncelRomanlara ayrımcılıktan bahseden Kılıçdaroğlu, Suriyelileri ötekileştirdi

Romanlara ayrımcılıktan bahseden Kılıçdaroğlu, Suriyelileri ötekileştirdi

HABER MERKEZİ – CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Romanlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada Suriyeli mültecilerle ilgili ayrımcı ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, “Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun, onlara verdiğin para kadar bana para vermiyorsun. Ben Fatih’ten beri buradayım. Hala üçüncü sınıf vatandaşım. İsyan edeceksiniz, ‘kabul etmiyoruz’ diyeceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Romanlar Günü etkinliğinde konuştu.

Romanlara “Siz bu ülkenin en köklü tarihine sahip olan kesimlerisiniz” sözleriyle seslenen CHP Lideri, “Hala neden üçüncü sınıf vatandaşım diye isyan edeceksiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alırken, o dönemde adı Sultan Mahallesi olan, daha sonra değiştirilerek, Sulukule yapılan yerde sizler oturuyordunuz. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alırken sizler oradaydınız. Ama geldiler sizi yerinizden, yurdunuzdan ettiler. Oraya lüks konutlar yaptılar.”

Burada Romanlar oturmasın. Onlar gitsin fakir mahallelerde otursun dediler. Bunu affetmiyorum, bunu kabul etmiyorum, bunu hakaret kabul ediyorum Romanlara. Fakirlik kader değil ki.

Diyorlar ki Romanlar günlük yaşıyor. Ayda ver 10 bin dolar bak yaşıyor mu yaşamıyor mu? Para yok, pul yok. Çiçek satıyor. Ne yapsın bu kadınlar?”

Bu ülkede sizin ödediğiniz vergileri ödememek için gidip Man Adası’nda şirket kurdular. Biz hiç kimse ötekileştirilmesin istiyoruz. Kimsenin geçim sorunu olmamalı.

Neden bizim milyonlarca çocuğumuz işsiz. Size bir ayakkabı kutusu verip içine de dolar koysunlar bakalım o zaman Romanlar günlük yaşıyor mu, yaşamıyor mu?”

Kılıçdaroğlu konuşmasının 2019 seçimlerine ilişkin bölümünde ise Suriyeli mültecilerle ilgili ayrımcı ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“2019’da ‘Demokrasi mi, dikta yönetimi mi?’ bunu oylayacağız. Çocuklarıma iyi bir eğitim istiyorum, hastanede adam gibi tedavi istiyorum, Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun, onlara verdiğin para kadar bana para vermiyorsun. Ben Fatih’ten beri buradayım. Hala üçüncü sınıf vatandaşım. İsyan edeceksiniz, ‘kabul etmiyoruz’ diyeceksiniz.”

Previous post
Hakkari’de 30 bölge yasaklandı
Next post
'Doğu Guta'ya kimyasal saldırı düzenlendi' iddiası: Suriye ve Rusya'dan iddialara yanıt