Ana SayfaGüncel‘Satış’ tamam: Devir-teslim töreninde Doğan’dan ‘Baskı yok’ savunması

‘Satış’ tamam: Devir-teslim töreninde Doğan’dan ‘Baskı yok’ savunması

HABER MERKEZİ – Doğan Medya’nın satışı için Aydın Doğan ve ailesi ile Erdoğan Demirören ve ailesi arasında bugün düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Doğan, Doğan Medya’dan kendi isteğiyle ve hiçbir baskı olmadan ayrıldığını söyledi. Demirören de satışa ilişkin kimi değerlendirmelere işaret ederek, “Üzerine çok yazıldı, gerçekleri yansıtmayan spekülasyonlar yapıldı” dedi.

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışının ardından Hürriyet Gazetesi binasında devir teslim töreni düzenlendi.

Törene, Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören de katıldı.

Doğan: Satış herhangi bir baskı altında gerçekleştirilmedi

Aydın Doğan, törende yaptığı konuşmada Demirören ailesiyle yakın arkadaş olduklarını belirterek, satışın herhangi bir baskı altında gerçekleştirilmediğini söyledi.

“Önceki devirlerde çok heyecanlanmıştım. Bugün o heyecanı duymamaya gayret ediyorum çünkü bu 3’üncü oldu. Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?”

Doğan, “Türk basınının amiral gemisini Demirören ailesine teslim ediyorum. Dilerim, Demirören uzun yıllar medyada yer alır ve daha da ileri taşır. Kanuni devir süresi henüz bitmedi. Şu anda sorumluluklar bizim üzerimizde. Ay sonuna kadar hukuki süreç tamamlanacak” bilgisini verdi.

Demirören: Satışa ilişkin gerçeği yansıtmayan şeyler yazıldı

Yıldırım Demirören de medya sektöründe yeni olmadıklarını ifade ederek, satışa ilişkin kimi değerlendirmeleri hedef aldı ve “Satışa ilişkin gerçeği yansıtmayan şeyler yazıldı” dedi:

“Üzerine çok yazıldı, gerçekleri yansıtmayan spekülasyonlar yapıldı. Ancak bilmenizi isteriz ki, birlikte ortak tarihimize sahip çıkacağız. Sizlerden tek ricamız önyargılarınızdan uzak durmanız, kendinize ve kurumlarınıza güvenmenizdir.”

Demirören, “Babam Erdoğan Demirören ‘Ülkem, bayrağım söz konusuysa her sorunun üstesinden geliriz’ der. Şimdi büyük denizlere açılma sırası bizde. Bu yolculuğu hep birlikte yapacağız” diye konuştu.


Banu Güven: Neyi kaybettiğimizi en iyi 2019’daki seçim gününde hissedeceğiz

Alp Altınörs: İktidar da ekonomik kriz bekliyor, şirketler kaçış hazırlığında