Ana SayfaGüncel‘Satış’ın detayları: Doğan Medya 916 milyon dolara Demirören’in

‘Satış’ın detayları: Doğan Medya 916 milyon dolara Demirören’in

HABER MERKEZİ – Doğan Holding, medya grubunun satışını, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yazılı açıklama göndererek açıkladı. Açıklamaya göre Doğan Medya Grubu 916 milyon dolara Demirören Grubu’na satıldı.

Doğan Holding, akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yazılı açıklama göndererek Doğan Medya Grubu’nun satışını açıkladı.

Açıklamaya göre Doğan Medya Grubu 916 milyon dolara Demirören Grubu’na satıldı.

Açıklamada medya grubu içinde yer alan yayınların ne kadar ücret karşılında satıldığı bilgisi de yer aldı.

KAP’a gönderilen açıklamaya göre Doğan Gazetecilik 132 milyon dolara, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık 155 milyon dolara, Doğan TV Holding 599 milyon 674 bin dolara, Doğan Haber Ajansı 5 milyon dolara, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri 7 milyon dolara, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş 12 milyon 751 bin dolara, Doğan Media International GmbH 4 milyon 42 bin dolara, Mozaik İletişim Hizmetleri 532 bin dolara el değiştirdi.

Doğan Medya Grubu’nda bulunan yayın organları

Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. (Yaysat), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (Kanal D TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. (CNN Türk TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin (D Smart).

Doğan Medya Grubu 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini de Demirören Holding’e satmıştı.

Aydın Doğan: Gemiyi batırmamak için çok çile çektim

Doğan Medya’nın Demirören Grubu’na satılmasının ardından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, çalışanlarla vedalaştı.

Doğan şunları söyledi:

“40 yılda dalgalarla boğuştum, gemiyi batırmamak için çok çile çektim. Hürriyet’ten ayrılırken üzülüyorum ama onurlu bir şekilde gelenlerin de devam ettirmesini diliyorum.”




Önceki Haber
Kitaplar için pedal çevirdiler: Bisikletli Sahaf ekibinden 5’inci ‘Ekolojik Kütüphane’
Sonraki Haber
Üniversite Katliamı: Saldırgan Volkan Bayar tutuklandı