Ana SayfaGüncelSavcılık, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

Savcılık, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiası ile daha önce HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın vekilliği düşürülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Ocak’ta Beşiktaş Belediyesi’nde yaptığı konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suç duyurusu üzerine fezleke hazırladı.

Başsavcılık, 11 sayfalık fezlekede Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını da istedi.

Sabah’ın haberine göre fezlekede şu iddialar yer aldı:

“(Kılıçdaroğlu’nun) Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği, sözlerinin tahkir edici olup küçültücü değer yargıları içeren ibareler ihtiva ettiği ve küçük düşürücü nitelikte kullanıldığı, kullanılan sözlerin eleştiride bulunmak ve düşünce açıklaması sınırlarını dolayısıyla hukuka uygunluk sınırlarını aştığı, bu eleştirilerin aşağılama ve küçük düşürücü nitelikte olduğu dolasıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı anlaşılmıştır.”

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım vekilliği, Erdoğan’a ‘Saraydaki padişah bozuntusu’ dediği gerekçesiyle düşürülmüştü.


HDP’de iki ismin daha vekilliği düşürüldü, sayı dokuza yükseldi