Ana SayfaGüncelSelvi, ‘Erdoğan’ın yeni oyun planı’nı yazdı: Bakanlar Kurulu ve parti yönetimi değişecek

Selvi, ‘Erdoğan’ın yeni oyun planı’nı yazdı: Bakanlar Kurulu ve parti yönetimi değişecek

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Abdukadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 seçimlerine farklı bir “strateji ile hazırlandığını” belirtti ve bu kapsamda önümüzdeki süreçte Bakanlar Kurulu ve parti yönetiminde değişikliğe gideceğini yazdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, ‘Erdoğan’ın yeni oyun planı’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2019 seçimlerine ilişkin stratejisini” yazdı.

Erdoğan’ın bu strateji kapsamında Bakanlar Kurulu ve parti yönetiminde değişikliğe gideceğini belirten Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdiye kadar olan süreyi AK Parti’de değişim dönemi olarak değerlendirdi. Yerel yönetimlerde ve teşkilatlarda köklü değişiklikler yaptı. Böylece metal yorgunluğundan diriliş aşamasına gelindi. Bu arada MHP ile ittifakı gerçekleştirip en önemli adımlardan birini attı. AK Parti’yi 2019 seçimlerine taşıyacak olan kadroların seçiminde iki aşama kaldı. Büyük kongrede yeni MKYK seçilecek. Bakanlar Kurulu değişecek. Bakanlar Kurulu’nda ve parti yönetiminde önemli değişiklikler bekleniyor.”

Erdoğan’ın planının ikinci ayağında ise ekonominin yer aldığını belirten Selvi bu konuda ise şunları yazdı:

“Dikkatinizi çektiyse son zamanlarda Erdoğan’ın konuşmalarında ekonomi daha ağırlıklı olarak yer almaya başladı. Seçimi kazanmanın yolunun ekmeği büyütmekten geçtiğini biliyor. O nedenle 2018 yılını icraat, büyüme ve istihdam yılı olarak ilan etmişti. Ekonomiyle ilgili çalışmalar hızlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin hazırladığı süper teşvikler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan’ın katılacağı bir programla açıklanacak. 7 sektörü esas alan proje bazlı teşviklerin toplamı 130 milyar TL.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Previous post
Edirne'den Şırnak'a Paskalya kutlandı
Next post
'Karanlıktan umuda, umuttan özgürlüğe' – Bahadır Altan