Ana SayfaÇalışma YaşamıSendika ve meslek örgütleri 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için başvuru yaptı

Sendika ve meslek örgütleri 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için başvuru yaptı

HABER MERKEZİ – KESK, DİSK, TTB ve TMMOB bu yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı alması sonucu İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı aldı.

Sendika ve meslek örgütleri, aldıkları karar doğrultusunda İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel’den oluşan heyet, bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin’le görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşme sonrası Mezopotamya Haber Ajansı’na konuşan Bozgeyik, “Geçen hafta Perşembe günün dörtlü olarak İçişleri Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstanbul’un özellikle 1977 katliamından sonra emekçiler açısından tarihsel bir öneme sahip olduğunu ve bu nedenle Taksim’de kutlamak istediğimizi belirttik. İstanbul Valiliği’ne başvurumuzu yaptık. Bir an önce bunun olumlu karşılanması için önerilerimizi sunduk” dedi.


Birleşik Metal-İş’ten 1 Mayıs açıklaması

Previous post
HDP heyeti Irak Kürdistan Bölgesi’ne gidiyor
Next post
Çocukların 'seçilmiş kaderi'ni tartışan bir sergi: "Evcil Sesler / Diğer Taraf"