Ana SayfaGüncelSevag Balıkçı mezarı başında anıldı: ‘Kimse ırkçılık yüzünden ölmesin’

Sevag Balıkçı mezarı başında anıldı: ‘Kimse ırkçılık yüzünden ölmesin’

HABER MERKEZİ – Batman’da zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Balıkçı, mezarı başında anıldı. Anne Ani Balıkçı, “Kimse ırkçılık yüzünden ölmesin” dedi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde zorunlu askerliğini yaparken, Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümü olan 24 Nisan 2011’de, Er Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla öldürülen Sevag Balıkçı, mezarı başında anıldı.

Şişli Ermeni Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya Balıkçı ailesi, yakınları, Rakel Dink, Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Hareketi (EGAM) yöneticisi Benjamin Abtan, Avrupa’dan soykırım anmalarını takip etmeye gelen heyet ve çok sayıda yurttaş katıldı.

MA’da yer alan habere göre burada konuşan Sevag Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı, “Herkes aynı değildir. Biz de önce insanız ondan sonra Ermeni’yiz. Biz doğarken anne babamızı seçme gibi bir şansımız yok. Irkçılık yüzünden kimse ölmesin” ifadelerini kullandı.

‘Adaletsizliğe karşı her zaman mücadele edeceğiz’

Törenden sonra konuşan Nor Zartonk İnisiyatifi’nden Arno Kalaycı da, adalet taleplerinin süreceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Sevag’ı unutacağımızı, onun için adalet talebinden bulunmaktan vazgeçeceğimizi, hayatımızı hiçbir şey olmamış gibi sürdüreceğimizi düşünenler yanılıyor. Nasıl ki 103 yıl önce öldürülen atalarımızı unutmadıysak Sevag’ı da unutmayacağız. Bizi mahkum ettikleri adaletsizliğe karşı her zaman mücadele edeceğiz.”